Share This Post

Hoofdartikels / Nieuws / Uncategorised

Zware vrachtwagens zijn nog nooit zo veilig geweest

Zware vrachtwagens zijn nog nooit zo veilig geweest

De Freight Transport Association (FTA) heeft een verklaring uitgegeven om bestuurders ervan te verzekeren dat zware vrachtwagens een robuust veiligheidsrecord hebben en nog nooit zo snelweg veilig zijn geweest.

Deze beweging werd ingegeven door de publicatie van een onderzoek door de liefdadigheidsorganisatie Brake, die ontdekte dat bestuurders zich steeds angstiger voelen over het groeiende aantal vrachtwagens op de snelwegen.

Als reactie op deze bevindingen verklaarde Christopher Snelling, hoofd van het Britse beleid bij FTA: “De percepties van de bestuurders waar Brake zich op richtte, weerspiegelen niet de realiteit. Het is zelfs zo dat in de afgelopen zes jaar het aantal mensen dat gedood of ernstig gewond is geraakt bij incidenten met zware vrachtwagens op snelwegen in Groot-Brittannië met meer dan 15% is gedaald.”

Hij bevestigde dat de hoeveelheid vracht die op de Britse snelwegen wordt vervoerd, nog maar net het niveau van vóór de recessie van tien jaar geleden heeft bereikt. Hetzelfde verhaal wordt in heel Europa gezien.

We willen deze gelegenheid aangrijpen om snelweg gebruikers gerust te stellen dat de veiligheid de belangrijkste prioriteit van de zware vrachtwagens is“, zei Snelling.

Over de hele linie laat onderzoek zien dat het autoverkeer op de snelweg slechts 2,6% is toegenomen in 11 jaar tijd en dat het aantal ongevallen met vrachtvoertuigen tussen 2007 en 2016 met 3,2% is gedaald.

Voelt het alsof er meer zware vrachtwagens op de weg zijn?

Share This Post