Share This Post

Technologie / Uncategorised

Zullen vrachtwagens onzichtbaar worden?

Zullen vrachtwagens onzichtbaar worden?

Wanneer je een vrachtwagen bestuurd heb je goed zicht op de weg, maar laten we ook eens aan de mensen denken die achter ons rijden.

Ongeduldige bestuurders die vrachtwagens proberen in te halen op een tweebaansweg vormen een blijvend probleem en om die reden heeft Samsung aan een oplossing gewerkt. De technologie die ze ontwikkeld hebben zorgt er als het ware voor dat een vrachtwagen onzichtbaar wordt.

Door enorme videoschermen aan de achterzijde van een vrachtwagen te plaatsen kunnen de bestuurders die een vrachtwagen volgen, dankzij een draadloze camera die zich aan de voorzijde van een vrachtwagen bevindt, ‘live’ de weg zien. Gedurende de nacht kan er gebruik worden gemaakt van nachtzicht.

Bestuurders hebben nu een duidelijk zicht op de weg en ze kunnen op een geïnformeerde wijze de beslissing nemen om een vrachtwagen wel of niet in te halen. Het systeem is zeer simpel, maar ik vraag me toch af of het qua implementatie niet te duur zal zijn.

Het eerste ‘Safety Truck’ prototype werd twee jaar geleden door Samsung onthuld, maar het idee bevindt zich nog steeds in de conceptfase.

Samsung is duidelijk van plan om van dit idee een realiteit te maken en op dit moment proberen ze de goedkeuring van lokale overheden te krijgen. Volgens het bedrijf hebben ze bevestigd dat de technologie werkt en dat het vele levens kan redden.

Is het ondanks het feit dat het misschien niet de goedkoopste oplossing is toch een goed idee? Wat denk jij?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>