Share This Post

Vrachtwagens

Zijn vrachtwagenchauffeurs riskante bestuurders?

Zijn vrachtwagenchauffeurs riskante bestuurders?

Als je op zoek bent naar een groep veilige chauffeurs, dan moeten vrachtwagenchauffeurs tussen de beste in staan.

Nu zijn er bewijzen om dat te bewijzen. Volgens gegevens verzameld door Lytx worden vrachtwagenchauffeurs nog veiliger. De leverancier van video-gebaseerde telematica doorzocht meer dan 200 miljard kilometer aan data en deed een aantal interessante ontdekkingen.

Bijvoorbeeld, tussen juli en september vorig jaar waren er 358.359 minder gevallen van slecht rijden in vergelijking met dezelfde periode een jaar daarvoor.

Sprekend over deze bevindingen verklaarde Lytx data-analist Ryan Brandos: “De vrachtwagensector als geheel maakt enorme vorderingen bij het terugdringen van risicovol rijgedrag.”

De gegevens onthulden ook dat er een bewustzijn en afleiding piek op vrijdag is.

Lytx vond een verontrustend verband tussen bestuurders die geen veiligheidsgordel droegen en betrokken waren bij een ongeval. Zoals Brandos uitlegde: “Als een bestuurder bereid is om een risico te nemen met zijn persoonlijke veiligheid, dan is deze ook bereid om een risico te nemen met de veiligheid van het voertuig.”

Lytx gebruikt momenteel 116.000 gebeurtenisrecorders die geïnstalleerd zijn in vrachtwagens om deze gegevens vast te leggen.

Wat zou een datarecorder onthullen over jouw rijgedrag?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>