Share This Post

Nieuws / Technologie / Uncategorised

Zelfrijdende vrachtwagens om banen te veranderen, niet om banen te vervangen

Zelfrijdende vrachtwagens om banen te veranderen, niet om banen te vervangen

[icegram campaigns=”655″]
Wat vind je van het idee om een ​​konvooi zelfrijdende vrachtwagens naar hun bestemming te brengen? Dat is waar de industrie naartoe zou kunnen gaan, als je de experts mag geloven.

Maar de experts zeggen ook dit: je zult niet snel zonder baan zitten, ondanks de opkomst van zelfrijdende voertuigen.

In een nieuwe studie van het Amerikaanse Center for Mobility (ACM) concludeerden onderzoekers van de Michigan State University en Texas A & M Transportation Institute (TTI) dat in de komende 10 jaar “slechts een bescheiden aantal banen voor vrachtwagenchauffeurs, als dat al het geval is, geraakt zullen worden” door de trend van het zelfrijdende voertuig.

Er is geen twijfel over mogelijk dat de technologie een grote verandering is, maar op de korte tot middellange termijn zal het banen veranderen, in plaats van ze te vervangen.

Het konvooi-voorbeeld dat we noemden, is al getest in het Verenigd Koninkrijk en het Transport Research Laboratory (TRL) verwacht nog vóór eind 2018 verdere tests uit te voeren van voertuig “pelotons” op hoofdwegen.

Het idee is dat door het hebben van door mensen aangedreven hoofdvoertuigen, het konvooi veiliger is, waarbij de bestuurder dicteert wanneer hij moet accelereren en wanneer hij moet remmen. Ondertussen kunnen het peloton van vrachtwagens dichter bij elkaar rijden dan diegene die uitsluitend door mensen worden bestuurd, waardoor brandstofkosten kunnen worden bespaard.

In een reactie op de ACM-studie zei Christopher Poe, adjunct-directeur voor Connected en Automated Transportation Strategy, TTI: “Op de korte termijn is er een groot potentieel voor deze technologieën om commerciële bestuurders te helpen bij het veilig besturen van vrachtwagens.”

Het is moeilijk om te pleiten tegen veiligere en goedkopere reizen, toch?

Share This Post