Share This Post

Technologie

Zelfrijdende vrachtwagen op de Zweedse wegen losgelaten

Zelfrijdende vrachtwagen op de Zweedse wegen losgelaten

Op de openbare weg in Zweden wordt een bestelwagen zonder chauffeur gebruikt. De vrachtwagen, met een gewicht van 26 ton en bekend als een T-Pod, wordt naast de gewone weggebruiker gebruikt.

Het verplaatst goederen tussen gebouwen op een industrieterrein, het voertuig is niet volledig autonoom. Hij heeft een externe operator nodig die achter de schermen in een controlekamer werkt.

Vervoersregelaars in Zweden hebben de T-Pod strenge controles opgelegd. Het heeft een topsnelheid van 3 mph (5 km/u) en maakt alleen reizen tussen twee gebouwen op het industrieterrein. Geavanceerde communicatiesystemen zorgen ervoor dat de menselijke operator nooit het contact met het voertuig verliest.

Volledig autonome voertuigen worden in verschillende landen over de hele wereld getest. Veel van deze proeven hebben betrekking op gespecialiseerde voertuigen op locaties zoals luchthavens.

Natuurlijk zal de echte test zijn wanneer voertuigen zonder bestuurder regelmatig op drukkere openbare wegen worden gebruikt.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>