Share This Post

Hoofdartikels / Nieuws / Technologie / Uncategorised / Vrachtwagens

Zeg ‘nee’ tegen zelfrijdende vrachtwagens en drones

Zeg ‘nee’ tegen zelfrijdende vrachtwagens en drones

Silicon Valley gelooft sterk dat drones en zelfrijdende vrachtwagens op het punt staan om de manier waarop goederen worden vervoerd te veranderen, maar mensen in het vrachtvervoer zijn het daar niet mee eens. Hartstochtelijk zelfs.

Technologie giganten zoals Tesla zijn ervan overtuigd dat de toekomst van logistiek rijk zal zijn aan technologie en weinig te doen heeft met de mens. Natuurlijk zijn ze dat of niet?

Ze worden echter geconfronteerd met sterke tegenstand van degenen die momenteel in de industrie werken, namelijk vrachtwagenchauffeurs en magazijnmedewerkers. Ik ben misschien bevooroordeeld, maar dit zijn toch de mensen die het het beste weten?

De belangrijkste belemmering voor succes is de perceptie van het publiek en de industrie. Donald Broughton, beherend vennoot van transportanalisten Broughton Capital vertelde Business Insider: “Is het sociaal acceptabel om een ​​vrachtwagen van 36.000 kilo zonder chauffeur de snelweg op te laten rijden? Dat is het obstakel.

In hetzelfde artikel legde Allen Hostetler, die al 25 jaar rijdt, uit: “Het zal nooit werken vanwege slechte weersomstandigheden en verkeerssituaties. Technologie kan geweldig zijn, maar menselijk instinct en reacties zullen nog steeds domineren bij situaties met een reactietijd van een seconde. “

Er zijn verschillende taken die de logica en het denken van een mens vereisen, zoals het aankoppelen en afkoppelen van vrachtwagens, het vinden van de juiste trailers en een voertuig van 24 meter in en uit de dokken manoeuvreren.

Hoewel sommige techneuten ervan overtuigd zijn, dat over tien jaar zelfrijdende vrachtwagens heel gewoon zullen zijn, zeggen de statistieken toch iets anders.

Volgens onderzoek uitgevoerd door de Warehousing Education and Research Council (WERC), gebruikt slechts 1,6% van de leiders drones of voertuigen zonder bestuurder en 60% zegt dat ze deze waarschijnlijk nooit zullen gebruiken.

Vrachtwagenchauffeurs spreken regelmatig hun vertrouwen uit dat zelfrijdende voertuigen geen enorme bedreiging vormen voor hun werk. Laten we hopen dat dat vertrouwen klopt.

 

Share This Post