Share This Post

Gezondheid / Uncategorised / Vrachtwagens

Yoga in een vrachtwagen – het is misschien niet zo gek als het klinkt

Yoga in een vrachtwagen – het is misschien niet zo gek als het klinkt

Een snelle Google-zoekopdracht onthult dat je overal aan yoga kunt doen – op een berg, paddle board of op het strand. De online beelden laten zonnestralen, gebruinde lichamen en een allround, zen-achtige atmosfeer zien.

Maar in de echte wereld…

Het is al moeilijk genoeg om tijd te vinden om te bewegen, laat staan ​​om een ​​idyllische, zonnige plek te vinden om dat te doen.

Yoga doen in een vrachtwagen komt misschien niet op de lijst met inspirerende yoga-hotspots, maar dat betekent niet dat het niet kan.

Het besturen van een vrachtwagen kan zijn tol eisen van het lichaam, dus gezond blijven is de afgelopen jaren voor veel chauffeurs een prioriteit geworden. Chauffeurs die yoga hebben geprobeerd, zeggen dat de fysieke en mentale voordelen hen helpen gezond, soepel en minder gestrest te blijven.

Naast strekoefeningen en houdingen om de wervelkolom en spieren te helpen versterken, kan de diepe ademhaling die in yoga wordt gebruikt, chauffeurs ook helpen om een hoge bloeddruk te voorkomen.

Eén bedrijf, Mother Trucker Yoga, heeft fitness- en welzijn oplossingen gecreëerd, puur met vrachtwagenchauffeurs in gedachten. Een assortiment van video’s van 3-5 minuten geeft de pijntjes en pijnen aan die horen bij het langdurig achter een stuur zitten. En je hebt geen mat nodig om ze te doen.

Ik kan me niet voorstellen dat veel vrachtwagenchauffeurs yoga hebben overwogen, maar veel van de yogahoudingen verschillen niet veel van de strek technieken die je misschien zelf doet na een lange autorit. Yoga geeft je gewoon een helpende hand.

Zou jij yoga overwegen om je welzijn te verbeteren?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>