Share This Post

Nieuws

Wijzigingen in regels voor de vervaldatums van DQC

Wijzigingen in regels voor de vervaldatums van DQC

Als je een vrachtwagenchauffeur bent, dan weet je dat bepaalde regels voor het wegvervoer als gevolg van de Covid-19-pandemie zijn versoepeld. Maar ben je al op de hoogte van de laatste informatie over het certificaat van vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs (CPC), ook wel bekend als Driver Qualification Cards (DQC)?

Je weet misschien al dat als je DQC tussen februari 2020 en augustus 2020 verloopt, je automatisch zeven maanden extra krijgt voordat je je verdere 35 uur training moet voltooien en je kaart moet vernieuwen. Je hoeft deze verlenging niet aan te vragen en je krijgt geen nieuwe kaart.

Alle EU-landen zijn verplicht om deze automatische verlenging te erkennen, zodat je door Europa kunt blijven rijden zolang je je DQC bij je hebt. 

Maar je moet er rekening mee houden dat de regels rond DQC’s die in september 2020 aflopen, nu weer zijn veranderd. 

De Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA) heeft aangekondigd dat er nu voldoende periodieke trainingen beschikbaar zijn, dus als je DQC na eind augustus 2020 afloopt, dan moet je een CPC-training volgen en je kaart vernieuwen.

CPC-training is op online videoplatforms van goedgekeurde providers op afstand beschikbaar.

Als blijkt dat je de regels overtreedt, dan kun je een boete van £ 1.000 of € 1.100 krijgen. 

Blijf op de hoogte 

Onthoud: sinds het uitbreken van Covid-19 zijn er in het VK en de EU in een aantal regels voor het wegvervoer tijdelijke wijzigingen aangebracht, waaronder rijtijden en tachografen. 

Zorg ervoor dat je gedurende de hele Covid-19-pandemie aan de goede kant van de wet blijft door de richtlijnen van de regering in de gaten te houden.

Welke gevolgen hebben de wijzigingen in de regels voor het wegvervoer tijdens de Covid-19-pandemie voor jou en je bedrijf gehad?

 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>