Share This Post

Rijden & Logistiek

Wie wil een eigen rijder worden?

Wie wil een eigen rijder worden?

Niet meer werken voor een baas, maar als zelfstandige vrachtwagenchauffeur de weg op gaan. Voor veel chauffeurs is dat niet meer dan een mooie droom. Anderen nemen die stap en beginnen voor zichzelf. Er komt echter wel heel wat bij kijken, als je voor jezelf wilt gaan beginnen als zelfstandige vrachtwagenchauffeur. Naast chauffeur zul je ook planner, monteur, boekhouder en je eigen klantenservice moeten zijn. Voor wie desondanks toch aan dit grote avontuur wil beginnen is er een nieuw platform voor de zogenaamde ‘eigen rijders’.

​Nieuw platform

Wat heb je allemaal nodig om te starten als eigen rijder? Omdat de opstartfase van je eigen bedrijf heel wat inspanning van je vraagt, kan het handig zijn om gebruik te maken van de concrete ervaringen van chauffeurs die je zijn voorgegaan. Interviews met zelfstandig werkende chauffeurs zijn te lezen op de website ikbeneigenrijder.nl. Behalve deze interviews vind je op deze site ook informatie over zaken zoals diploma’s, vergunningen en verzekeringen.

Eigen rijder checklist

Niet iedereen kan zomaar als zelfstandige op een vrachtauto gaan rijden. Je hebt hiervoor verschillende diploma’s en vergunningen nodig. Ook moet je kennis en vaardigheden hebben wat betreft zaken zoals boekhouding en ondernemerschap. Er is op de nieuwe site een handige checklist te vinden waarop je kunt zien wat je allemaal moet doen en hebben voordat je jezelf een eigen rijder kunt noemen. Wat heb je al? Wat nog niet? Hoe kom je daar aan en wat kost het allemaal? Alles komt in de eigen rijder checklist aan bod.

Ook heel handig is de zogenaamde Droomtruckfinder op deze site waarmee je een vrachtwagen kunt vinden die past bij jouw werk en bij jouw budget. Kortom, een vrolijke en informatieve nieuwe website voor iedereen die overweegt om als eigen rijder te gaan werken.

Share This Post