Share This Post

Vrachtwagens

Wie heeft de mooiste truck van Nederland?

Wie heeft de mooiste truck van Nederland?

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt ook dit jaar weer georganiseerd door Truckstar, een Nederlandstalig chauffeurstijdschrift. De lezers van het Truckstar Fotojaarboek konden al eerder de genomineerden voor deze wedstrijd kiezen. Er is ook een vakjury die uiteindelijk zal bepalen wie de mooiste truck van Nederland heeft. Alleen vrachtwagens die ook werkelijk gebruikt worden als werkvrachtauto en waar chauffeurs dagelijks de weg mee op gaan, kunnen aan deze wedstrijd meedoen. De vrachtwagens zijn in categorieën verdeeld. Iedere categorie kent zijn eigen winnaar.  

​Truckstar Festival

Het Truckstar Festival kan dit jaar helaas niet doorgaan vanwege de coronacrisis, maar de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland gaat wel door. De lezers van het tijdschrift Truckstar konden uit meer dan 1400 vrachtwagens de mooiste kiezen. Dit heeft geleid tot een groot aantal genomineerden die in aanmerking komen voor de titel Mooiste truck van Nederland.

​Acht categorieën

De 24 finalisten voor deze verkiezingen zijn verdeeld over acht categorieën.

  • geconditioneerd vervoer – categorie 1
  • huif/gesloten vervoer – categorie 2
  • open voertuigen – categorie 3
  • zeecontainertransport – categorie 4
  • losgestort vervoer – categorie 5
  • bulk- en tanktransport – categorie 6
  • speciale voertuigen – categorie 7
  • losse trekkers – categorie 8

Op de site van Truckstar kun je alle genomineerden per categorie bekijken.

​In perfect staat

Alle vrachtwagens die meedingen naar de titel Mooiste truck van Nederland zijn trucks waar dagelijks mee gereden wordt. Voor deze verkiezing zorgt de eigenaar van de truck er natuurlijk voor dat de vrachtwagen in perfecte staat verkeert. Er wordt gepoetst bij het leven. Gebruikssporen worden zoveel mogelijk verwijderd. Deukjes en andere onvolkomenheden worden weggewerkt. Het resultaat is te bewonderen op de site van Truckstar.

​Uitslag van de verkiezing

Op zaterdag 24 juli is bekend welke truck in de verschillende categorieën de mooiste van Nederland is. De vakjury maakt op zaterdagavond vanaf 20.00 de uitslag bekend. De prijsuitreiking en de bekendmaking van de winnaar is te volgen via een livestream op de Facebookpagina van Truckstar.

Share This Post