Share This Post

Technologie / Uncategorised

Welke technologie heeft u nodig voor uw cabine?

Welke technologie heeft u nodig voor uw cabine?

Technologie zorgt ervoor dat taken simpeler, sneller, veiliger en nauwkeuriger worden. Investeringen komen echter vaak neer op één vraag: geeft het ons een concurrentievoordeel?

Dit zijn de technologieën die u misschien binnenkort in uw vrachtwagen zult vinden.

1 Dynamic Routing
Wanneer u rijdt, is uw route uw alles. Dankzij Dynamic Routing kunt u zich ontdoen van de onnodige kilometers, kunt u de snelste route vinden en kunt u files voorkomen. Dichter bij real-time routeplanning kunt u niet komen.

2 Dashcams
De voornaamste rol van een dashcam is om de bestuurder te beschermen wanneer er sprake is van een botsing of een valse schadeclaim. Tegenwoordig maakt deze technologie gebruik van data-analyse, omgevingsherkenning en verschillende camera’s om o.a. afgeleide bestuurders of mogelijke geschillen te lijf te kunnen gaan.

3 Scorekaarten voor bestuurders
‘Telematics’ evalueert slecht en roekeloos rijgedrag geëvalueerd met als doel om ongelukken, brandstofverbruik en slijtage te reduceren. Tegenwoordig is de technologie meer geavanceerd en wordt de vracht en de vrachtwagen naast video, AI en diepgaand leren geanalyseerd.

4 Technologie waarmee botsingen voorkomen kunnen worden
Geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen gebruiken sensortechnologie om potentiële ongelukken te detecteren en ze ondernemen noodmaatregelen om ze te voorkomen. Het gevolg daarvan is dat deze technologie nu standaard te vinden is in vele nieuwe vrachtwagens.

5 De digitale tachograaf
De digitale tachograaf heeft een gemengde ontvangst gekregen. Sommige ondernemers beweren dat deze toestellen het moeilijker maken om competitief te blijven. Anderen zien het als een manier om het concurrentievermogen toe te laten nemen binnen een industrie waar bestuurders snel vervangen worden. Het verbeterd hoe dan ook de levens van bestuurders en dat is iets goeds.

6 Het volgen van de trailer
Door een GPS-tracker met draadloos internet te combineren, komt er informatie vrij die gebruikt kan worden voor verliespreventie. Voeg meer data toe en u kunt het gebruik, onderhoud en vermogen van de fleet met gemak beheren.

7 Het bijhouden van de temperatuur
De technologie die zich binnen de koeleenheid bevindt, houdt de temperatuur bij en koppelt dat aan de gps-positionering. Dit betekent dat de temperatuur tijdens de gehele reis wordt vastgelegd en dat problemen zo snel mogelijk geïdentificeerd en opgelost kunnen worden.

Dit zijn voorbeelden van technologieën die de efficiëntie van het bedrijf kunnen verbeteren. Hoe staat het echter met de technologie die het leven van chauffeurs makkelijker maakt? Wat voor soort technologie heeft u of zou u graag in uw cabine willen hebben?

Laat het ons weten door onderaan een opmerking achter te laten.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>