Share This Post

Rijden & Logistiek / Uncategorised

Hoe ziet een goede truck stop eruit?

Hoe ziet een goede truck stop eruit?

Een survey die vorig jaar werd uitgevoerd door ‘Transport Focus’ onthulde dat 90% van de bezoekers van snelwegdiensten tevreden waren maar dat de professionele chauffeurs minder tevreden waren.

Van de vrachtwagenchauffeurs was 84% tevreden met de faciliteiten. Ondanks het feit dat het niet een groot verschil is, geeft het toch weer dat vrachtwagenchauffeurs behoeften hebben waar op dit moment niet in wordt voorzien. De lay-out van de parkeerplaatsen, de veiligheid en de gezonde voedingsopties hadden van vrachtwagenchauffeurs een lagere score gekregen.

Niet alle truck stops zijn hetzelfde en we weten allemaal wanneer we bij een goede truck stop zijn aangekomen. Van sommige truck stops wilt u hard wegrennen (of rijden), terwijl andere truck stops ervoor zorgen dat u daar wilt overnachten.

Een aantal van de truck stops waar ik door de jaren heen wel eens stopte namen het nog een stapje verder en hadden een fitnessruimte buiten, een ‘Airstream early bird’ café en rockmuziek uit de jaren 60.

Ik heb zelfs gehoord dat de ‘Tiger Truck Stop’ in Louisiana een tijger in een kooi heeft. Ik weet niet zeker of ik per se een tijger wil zien wanneer ik een pauze neem van het rijden, maar iedereen is anders…

Toen er aan vrachtwagenchauffeurs werd gevraagd wat ze van een goede truck stop verwachtten, zeiden ze dat ze voorzieningen zoals douches, brandstofpompen, veilige parkeeropties, goed voedsel, waarde voor geld en vriendelijke service wilden hebben.

Toen vrachtveerdienst ‘Freightlink’ vorig jaar januari een soortgelijke survey uitvoerde, verschenen reparatiediensten, wasstraten en overnachtingspakketten op de wenslijst van vrachtwagenchauffeurs, naast de standaardvoorzieningen.

Ik weet welke stops bovenaan mijn lijst staan. Welke stops (als u favoriete stops heeft) zouden uw stem krijgen? Laat het ons weten door een opmerking achter te laten.

Share This Post

2 Comments

 1. alle autohoven in duitsland waar het eten pas word bereid als je het besteld
  en niet de Serways waar alles al een lange tijd onder een warmte lamp ligt in een rvs bak

  Reply
 2. 1 ruime parking en een gedeelte voor koelers en voorschot laten betalen voor parking en later verrekenen met het eten
  2 schone douches, sanitair ed.
  3 goed buffet gevarieerd en gezond eten
  4 betaalbaar voor een chauffeurs
  5 vriendelijk personeel.

  Dan is het voor mij een top tent

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>