Share This Post

Lijstjes

Werken in de transportsector? Ga naar de Truck Academy

Werken in de transportsector? Ga naar de Truck Academy

Het is al jaren een groot probleem. Het aantal openstaande vacatures voor vrachtwagenchauffeurs is hoog en blijft stijgen. Dat geldt ook voor andere vacatures in de transportsector zoals transportplanners en logistiek medewerkers. Maar ook vrachtwagenmonteurs zijn hard nodig. Veel bedrijven staan te springen om nieuwe medewerkers. Er zijn inmiddels diverse campagnes opgezet om mensen over te halen om zich te laten omscholen tot chauffeur.

Zo is de transportsector zelf enige tijd geleden gestart met de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl. Als iemand zich via deze website aanmeldt, kan hij of zij rekenen op een mooi bedrag aan subsidie. Het kost 3 tot 6 maanden om de opleiding te voltooien, maar daarna krijgt je wel 85% van het lesgeld terugbetaald. Er is ook veel te kiezen op het gebied van Bedrijfsautotechniek opleidingen. Tegenwoordig zijn deze opleidingen verzameld onder de naam Truck Academy.

De jeugd heeft de toekomst

Wat doe je als je nog helemaal aan het begin van je loopbaan staat en een passende opleiding moet kiezen? Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een van de verschillende MBO opleidingen die gerelateerd zijn aan de transportsector. Deze MBO Bedrijfsautotechniek opleidingen hebben inmiddels overal in Nederland een nieuwe naam gekregen: de Truck Academy.

Behalve een nieuwe naam heeft de Truck Academy ook een duidelijk doel. Door het verbeteren van de samenwerking tussen het beroepsonderwijs, de ROC’s, en de transportsector moet het onderwijs nog beter gaan aansluiten op de werkvloer. Zo is het onderwijscurriculum van de Truck Academy opgesteld met behulp van informatie die rechtstreeks van regionale transportbedrijven afkomstig is. Door deze verbeterde samenwerking tussen ROC’s en regionaal bedrijfsleven kan het onderwijs nog beter inspelen op de stijgende vraag van de arbeidsmarkt naar goed opgeleide mensen voor de transportsector. De Truck Academy werkt ook nauw samen met bedrijven zoals DAF, IVECO, MAN, Mercedes-Benz, Renault, Scania en Volvo.

Regionale Trucker Academy

Je vindt altijd een Trucker Academy bij je in de buurt. Vrijwel alle regio’s in Nederland hebben een ROC die een Trucker Academy heeft opgezet of daar mee bezig is. Je leert op deze opleidingen de nieuwste technieken die van belang zijn bij zware transportmiddelen. Dat kan variëren van het gebruik maken van de computer in de moderne truckwerkplaats tot het werken met allerlei verschillende gereedschappen.

Overzicht opleidingen Truck Academy

Binnen de Truck Academy zijn voor alle niveaus een of meerdere opleidingen beschikbaar. In onderstaande overzicht kun je zien welk beroep je kunt uitoefenen na welke opleiding. Ook staat het niveau van de opleiding vermeld.

Naam opleiding

Naam beroep

Niveau MBO opleiding

Opleiding Bedrijfsautotechnicus

Bedrijfsautotechnicus

Niveau 2

Opleiding Bedrijfswagenmonteur

Bedrijfswagenmonteur

Niveau 2

Opleiding Vrachtwagenmonteur

Vrachtwagenmonteur

Niveau 2

Opleiding Eerste Bedrijfsautotechnicus

Eerste Bedrijfsautotechnicus

Niveau 3

Opleiding Technisch Specialist Bedrijfsauto’s

Technisch Specialist Bedrijfsauto’s

Niveau 4

Opleiding Aftersales Manager Automotive

Aftersales Manager

Niveau 4

Opleiding Verkoopmanager Automotive

Verkoopmanager

Niveau 4

Ben je iemand of ken je iemand die dit studiejaar zijn of haar vmbo diploma denkt te gaan halen en die geïnteresseerd is in werken in de transportsector? Neem dan contact op met de ROC bij jouw in de buurt voor meer informatie over de opleidingen van Truck Academy.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>