Share This Post

Nieuws

Wehkamp gaat voor duurzaam

Wehkamp gaat voor duurzaam

Het bekende bedrijf Wehkamp is voornemens om haar logistieke centrum in Zwolle flink uit te breiden. Dat doet het bedrijf echter niet zomaar. Duurzaamheid staat bij deze uitbreiding voorop. Op de ruim 30.000 m2 extra geplande ruimte zullen zo’n 4.000 zonnepanelen komen. Daarnaast zal de nieuwe expansie volledig gasloos zijn. Met deze nieuwe en tegelijkertijd duurzame uitbreiding van de logistieke capaciteit maakt Wehkamp een duidelijk ‘groen’ gebaar naar de toekomst.

Wehkamp Retail Group

Wehkamp begon in 1952 als een postorderbedrijf voor kleding. Iedereen kent nog wel de oude Wehkampgids die vroeger met de post kwam. Sinds 2010 is het bedrijf een brede aanbieder op het gebied van e-commerce. Het bedrijf focust zich op het online aanbieden van een ruim assortiment producten, met name wat betreft mode en wonen. Na de overname van het bedrijf kleertjes.com is de verschuiving naar online winkelen alleen maar toegenomen. Dit heeft bij Wehkamp geresulteerd in een aanzienlijke groei. Deze groei heeft op zijn beurt weer gezorgd voor meer behoefte aan logistieke capaciteit.

Nieuwbouw noodzakelijk

Voor de gegroeide behoefte aan logistieke capaciteit is nu een nieuw plan gemaakt. Er komt een nieuwe expansie van zo’n 30.000 m2 bij. Maar dit nieuwe onderdeel wordt niet zomaar gebouwd. Net als het bestaande logistieke centrum van Wehkamp zal het op duurzame wijze gebouwd worden. De uitbreiding zal voorzien zijn van ruim 4.000 zonnepanelen en het zal volledig gasloos zijn. Door deze uitbreiding zal Wehkamp in totaal ruim 140.000 m2 aan logistieke capaciteit krijgen.

Investering noodzakelijk

De extra ruimte zal vooral voor de distributie van grote goederen, zoals meubelen, gebruikt gaan worden. Naast extra veel ruimte voor meer stellingopslag, zal er ook een laadkuil met dertig docks komen. Deze nieuwe en duurzame uitbreiding vraagt uiteraard om een flinke investering. De kosten zijn geschat op zo’n € 30 miljoen. De werkzaamheden zullen naar verwachting beginnen in november van dit jaar. De nieuwe expansie zal in het voorjaar van 2023 in gebruik genomen kunnen worden.

Share This Post