Share This Post

Nieuws

Wegrestaurant ’t Vliegveld in Hulten gaat sluiten

Wegrestaurant ’t Vliegveld in Hulten gaat sluiten

Na 44 jaar zal het populaire wegrestaurant ’t Vliegveld in het Brabantse Hulten gaan sluiten. De sluiting is gepland op 1 november 2022. Dit betekent ook dat de truckparking en de wasgelegenheid bij het wegrestaurant dicht zullen gaan. Hierdoor verliezen de chauffeurs een vaste rustplek en een gezellig restaurant waar gewoonlijk veel truckers langskomen om te pauzeren en een hapje te eten.

​Verbreding N282

Er is geen sprake van een vrijwillige sluiting. De oorzaak van de sluiting van het restaurant en de bijbehorende truckparking ligt bij de verbreding van de N282. Het restaurant ligt pal naast deze weg. Vanwege het toegenomen verkeer op de N282 is in 2019 besloten om de weg te gaan verbreden. Dat betekende echter automatisch dat het restaurant weg zou moeten. Eigenaar Alfons Valk mocht nog wel enige tijd doorgaan met zijn bedrijf, ondanks het feit dat de grond al onteigend is. Omdat de werkzaamheden aan de N282 binnenkort toch echt zullen gaan beginnen, is de sluiting van het wegrestaurant onvermijdelijk geworden.

​Rechtszaak

Eigenaar van het wegrestaurant Alfons Valk is inmiddels een rechtszaak begonnen vanwege deze hele kwestie. De grond is echter al door de Raad van State onteigend vanwege de komende wegwerkzaamheden. Ondanks de lopende rechtszaak zal het restaurant op 1 november a.s. de deuren definitief moeten gaan sluiten. Tot die tijd zijn het restaurant, de truckparking en de wasgelegenheid nog gewoon open en zijn alle chauffeurs van harte welkom.

Wegrestaurant ’t Vliegveld is gevestigd aan de Rijksweg 25 in Hulten, bij het militaire vliegveld van Gilze, en is geopend van maandag tot en met donderdag van 17:00 – 23:00 uur. Er is een truckparking aanwezig met een wasgelegenheid voor persoonlijke verzorging. Voor overnachting op de truckparking is een parkeerkaart verkrijgbaar aan de bar van het restaurant. Tevens is er een ontbijtservice van dinsdag tot en met vrijdag van 5.30 tot 7.45 uur.

Share This Post