Share This Post

Nieuws

Wat te doen met brandstof criminaliteit?

Wat te doen met brandstof criminaliteit?

Er waren vorig jaar ongeveer 25.000 brandstofdiefstallen in het Verenigd Koninkrijk, met een verlies van ongeveer £ 9 miljoen.

Dat zijn enkele zorgwekkende cijfers om mee te nemen. Vooral als je erachter komt dat 99% van de brandstof-criminelen met die diefstallen wegkomt.

Het onderzoek, dat werd samengesteld via Freedom of Information aan Britse politiediensten, toont aan dat er in 2018 25.614 bevestigde brandstofdiefstallen waren. Dit is een daling van 11% ten opzichte van 2017, maar met slechts 23 van de 45 politie-eenheden die op het verzoek hebben gereageerd, kan het werkelijke cijfer veel hoger zijn.

Groot-Londen was het zwaarst getroffen gebied – 13.799 diefstallen kostten £ 1,1 miljoen. Terwijl het op één na slechtste gebied West Yorkshire was met 4.123 gerapporteerde brandstof misdrijven.

80% van de gerapporteerde misdaden meldde dat automobilisten benzinestations verlieten zonder te betalen, wat weer vroeg om meer investeringen in camera’s met hoge resolutie en kentekenplaatlezers.

Ooit geprobeerd om zonder te betalen weg te vluchten vanaf een benzinestation? Nee ik ook niet.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>