Share This Post

Nieuws / Uncategorised

Wat is de toekomst voor stadsvervoer?

Wat is de toekomst voor stadsvervoer?

Kijkend naar de geschiedenis van het vrachtvervoer, zagen rivieren en waterwegen het grootste deel van de actie. Maar toen werd water vervangen door weg en spoor, en de dingen zijn sindsdien niet veel veranderd.

Ik las echter onlangs een artikel dat suggereert dat de vrachtindustrie terug moet naar zijn oorsprong en meer gebruik moet maken van rivieren. Err, zeg dat nog eens?

Het argument is dat met zoveel files en vervuiling op de wegen, de waterwegen van onze steden eruit zien als enorme lege bronnen en moeten worden gezien als haalbare alternatieven voor wegen.

Het artikel vatte de mening samen van Robert Garbett, directeur van de Drone Major Group. Ik denk dat we allemaal kunnen zien waar dit naartoe zal gaan…

Hij betoogt dat met distributiecentra buiten de steden, ladingen langs rivieren naar stadscentra kunnen worden gebracht en vervolgens lokaal geleverd kunnen worden door – je raadt het al – drones (ook wel voertuigen zonder bestuurder).

Garbett benadrukt de uitdaging om voertuigen zonder bestuurder te integreren met bemande voertuigen, voetgangers en fietsers op de openbare weg. Maar dat betekent niet dat ze het niet gaan proberen.

Ik blijf sceptisch, maar met het grote verkeers probleem, zijn alternatieven voor het wegtransport in de binnenstad zeker te laat.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>