Share This Post

Rijden & Logistiek / Uncategorised / Vrachtwagens

Wat de truck? Pas op voor die brug!

Wat de truck? Pas op voor die brug!

Bruggen kunnen lastig zijn, toch? Hoe vaak ben jij tegen gehouden om de snelste route te kunnen nemen of om het drukke verkeer te vermijden vanwege een lage brug?

Maar terwijl de meeste vrachtwagenchauffeurs weten welke bruggen een no-go zijn, zijn er genoeg die zich daar niet bewust van lijken te zijn. In bijvoorbeeld het VK, botst er elke vier en een half uur een vrachtwagen tegen een brug. Ik maak geen grapje.

Wanneer vrachtwagens tegen bruggen botsen, betekent dit niet alleen verkeersvertragingen en files, maar kan het ook duizenden ponden kosten om de beschadigde bruggen te inspecteren, repareren en onderhouden. In het ergste geval kan de brug instorten. Dus kan technologie helpen?

Een samenwerkingsproject tussen het Construction Information Technology Laboratory van de University of Cambridge en London Underground zou het antwoord kunnen zijn. Door gebruik te maken van een beeldverwerkingssysteem om voertuigen te detecteren die te hoog zijn op hetzelfde moment als dat de kentekenplaten worden vastgelegd, kunnen bestuurders een persoonlijke waarschuwing ontvangen waarmee ze de weg kunnen verlaten en een alternatieve (minder destructieve) route kunnen zoeken.

Als er zich toch een botsing voordoet, dan kan het systeem ook de overtredende voertuigen melden bij de betreffende brugbeheerder. Als gevolg hiervan kan het aantal botsingen met bruggen worden verminderd en kunnen overtreders worden beboet als ze schade hebben veroorzaakt.

Voor sommigen zijn er eenvoudiger manieren om het probleem aan te pakken. Eén antwoord is bijvoorbeeld een banner die waarschuwt dat als ze het bord erboven raken, ze het niet zullen halen om onder de brug die voor hen ligt te komen.

Beide oplossingen klinken voor mij behoorlijk effectief…

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>