Share This Post

Gezondheid

Wagenpark ongevallen het gevolg van werkgerelateerde stress

Wagenpark ongevallen het gevolg van werkgerelateerde stress

Stress op de werkplek is de belangrijkste reden waarom bestuurders van een wagenpark ongevallen op de weg hebben. Dit blijkt uit onderzoek van het voertuigtechnologiebedrijf Lightfoot, waaruit bleek dat 12% van de chauffeurs van het wagenpark werk gerelateerde stress als de belangrijkste reden voor een ongeval noemen.

De bevindingen toonden ook aan dat 12% bellen onder het rijden, en 4% e-mails over het werk als schuldige aanwees.

Mark Roberts, oprichter en CEO van Lightfoot zei dat dit onderzoek zou moeten fungeren als een “rode vlag” voor alle bedrijven die voertuigen beheren.

Zoals Roberts uitlegde: “Er moet een beleid zijn om onredelijke druk op chauffeurs te verminderen, omdat bedrijven een zorgplicht voor hun personeel hebben. Als ze hierin falen, dan kan dit ernstige gevolgen voor zowel werknemers als bedrijven hebben. ”

Hij vervolgde: “Het personeel staat maar al te vaak onder druk om een klant te bereiken of het nakomen van onrealistische tijdschema’s.” Dit leidt tot stress en te hard rijden, wat op zijn beurt tot een ongeval kan leiden.

“Met een op de drie verkeersdoden waarbij een voertuig is betrokken die voor het werk bestuurd wordt”, legt Roberts uit, “is dit een kwestie die wagenparkbeheerders serieus moeten nemen.”

Hoe gestrest voel jij je achter het stuur?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>