Share This Post

Nieuws

Waarom New Yorkers vrachtwagenchauffeurs verraden

Waarom New Yorkers vrachtwagenchauffeurs verraden

Vorig jaar lanceerde New York een regeling waarmee leden van het publiek stationair draaiende vrachtwagens en bussen konden melden.

De afspraak is dat als iemand een geparkeerd voertuig met draaiende motor ziet, ze de chauffeur kunnen verraden en als beloning extra geld kunnen incasseren. Het heeft ertoe geleid dat het aantal boetes dat in de stad is uitgegeven, van 24 in 2017 is gestegen tot maar liefst 1.038 in 2018.

Succesvolle klachten kunnen een inwoner 25% van de boete van $ 350 opleveren (voor recidivisten kan er $ 2.000 in rekening worden gebracht). Eén New Yorker heeft bijna $ 5.000 aan de regeling verdiend.

In Europa kun je een boete krijgen voor een stationair draaiend voertuig. Zal het succes van de New York-regeling betekenen dat het publiek ook beloond wordt voor tips in Europese steden?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>