Share This Post

Hoofdartikels

Waarom de wegen van de EU de veiligste ter wereld zijn

Waarom de wegen van de EU de veiligste ter wereld zijn

Het laatste jaarverslag over verkeersveiligheid heeft bevestigd wat velen van ons al wisten: de Europese Unie heeft het veiligste wegennet ter wereld.

Veel van zijn succes is te danken aan de goedkeuring door de EU van de Vision Zero en Safe System benadering van verkeersveiligheid. 

Deze schema’s zijn bedoeld om het aantal doden en ernstig letsel op de weg te verminderen door de belangrijkste factoren aan te pakken: infrastructuurontwerp, voertuigveiligheid, bestuurdersgedrag, reactie op noodsituaties, wetgeving, handhaving en onderwijs, en ook erkennen dat mensen alleen maar mensen zijn.

Verkeersveiligheid is iets waar de EU hard aan werkt. De EU-verkeersveiligheidsuitwisseling – een nieuw initiatief dat onlangs in Brussel is aangekondigd – zorgt bijvoorbeeld dat 12 landen best practices, vaardigheden en ervaringen delen en Bulgarije, Griekenland, Litouwen, Polen, Portugal en Roemenië met andere EU-landen combineren om hen te helpen de verkeersveiligheid verbeteringen in te voeren die ze nodig hebben.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>