Share This Post

Nieuws / Uncategorised

Waar is het bewijs, Elon?

Waar is het bewijs, Elon?

[icegram campaigns=”655″]

Elon Musk is niet bang om in de krant te verschijnen. Of hij nu wiet rookt op een webcast, plannen aankondigt om Tesla privé te maken, iemand ervan beschuldigt een pedofiel te zijn of zijn plannen in de ruimte te bespreken, het lijkt erop dat het nooit saai is met deze kerel in de buurt.

En dan zijn er zijn beweringen over de Tesla Semi – specifiek, wat deze volledig elektrische vrachtwagen kan doen.

Maar praat met iedereen in de dieselvrachtwagen-industrie (en daarmee bedoel ik iedereen die niet op zoek is naar een groot artikel) en één vraag blijft maar terugkomen: waar is het bewijs, Elon?

Vorig jaar hoorden we claims van een bereik van 800 kilometer op een enkele lading en 36000 kilo capaciteit. Tegen prijzen variërend van € 130.000 tot € 170.000 schat Tesla de operationele kosten op € 1,07 per 1,5 kilometer. Dit alles zou € 170.000 betekenen voor brandstofbesparing en een terugverdientijd van twee jaar.
Het is geen wonder dat de industrie een collectieve wenkbrauw opwerpt.

Jon Mills, een woordvoerder van motorfabrikant Cummins, verklaarde: “Op dit moment denken we niet dat het haalbaar is. Elektrische vrachtwagens zijn een haalbare optie wanneer je kortere routes hebt, minder lasten en je op kunt laden.”

En hij zou het moeten weten. Cummins, bekend als een dieselmotorfabrikant, werkt momenteel aan zijn eigen elektrische vrachtwagens.

Volgens Mills: “Diesel zal de primaire optie zijn voor zware vrachtvervoersmarkten, met name op lange termijn, voor een decennium of meer.”

De consensus lijkt te zijn dat, totdat we een grondige demonstratie van de Tesla Semi zien, het vonnis uitblijft – op de vrachtwagen en de man erachter.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>