Share This Post

Uncategorised

Vuilnisbak-cam: de snelheidscamera verborgen in een vuilnisbak

Vuilnisbak-cam: de snelheidscamera verborgen in een vuilnisbak

Bestuurders in België moesten zich de laatste tijd bijzonder bewust zijn van hun snelheid, met de nieuwe snelheidscamera technologie die hen scherp houdt.

Deze snelheidscamera’s werden ontwikkeld door het Belgische bedrijf SecuRoad en ze gebruiken infrarood licht om bestuurders te pakken die de maximumsnelheid overschrijden.

Bestuurders moeten bijzonder waakzaam zijn: het infraroodlicht betekent niet alleen dat ze niet opmerken dat ze worden geflitst, maar het apparaat kan bijna overal verborgen worden.

De snelheidscamera, genaamd NK7, kan op een vuilnisbak of een burgerauto worden geplaatst en kan worden gebruikt zonder dat iemand deze bedient.

Na de eerste tests werd het apparaat als een succes beschouwd, niet in de laatste plaats vanwege het vermogen om zes rijstroken met verkeer tegelijkertijd te bewaken – drie in beide richtingen.

Een woordvoerder van SecuRoad is zelfs zover gegaan om de NK7 te omschrijven als ‘een nachtmerrie voor de snelheidsovertreder‘.

Deze technologie is echter niet goedkoop voor 50.000 euro per stuk. De Belgische autoriteiten gebruiken de apparaten sinds de zomer van vorig jaar en verbergen ze op vuilnisbakken en op de stoep waar ze een snelheidslimiet willen afdwingen.

Het Verenigd Koninkrijk en Duitsland hebben ook soortgelijke technologie getest. Ik vraag me af hoelang het duurt totdat de ‘vuilnisbak-cam‘ ook in andere landen zijn debuut zal maken?

Share This Post