Share This Post

Nieuws

Vrachtwagens worden langer – en dat is een goede zaak

Vrachtwagens worden langer – en dat is een goede zaak

De wegtransportsector moet zijn CO2-uitstoot verminderen en de European Automobile Manufacturers ‘Association (ACEA) heeft een plan.

ACEA heeft gesuggereerd dat het gebruik van langere vrachtwagens om goederen te vervoeren tot een aanzienlijke vermindering van de uitstoot zou leiden.

Het idee van langere voertuigen is natuurlijk niet nieuw. Vrachtwagencombinaties en supercube vrachtwagens zijn al een ding en hebben bewezen efficiënter en productiever te zijn en minder vervuilend – vooral over langere afstanden – in vergelijking met hun kortere tegenhangers.

Volgens de ACEA kunnen drie voertuigen met hoge capaciteit maximaal zes reguliere vrachtwagens vervangen, waardoor de uitstoot met maximaal 27% kan worden verminderd.

De allereerste CO2-normen van de EU voor zware voertuigen zijn onlangs voor 2025 en 2030 vastgesteld. Omdat de vraag naar vrachtvervoer blijft groeien, kunnen voertuigen met een hoge capaciteit een kosteneffectieve manier zijn om aan deze vraag te voldoen en tegelijkertijd de CO2-uitstoot onder controle te houden.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>