Share This Post

Nieuws / Uncategorised

Vrachtwagenchauffeurs zijn vrijgesteld van nieuwe Britse quarantainevoorschriften

Vrachtwagenchauffeurs zijn vrijgesteld van nieuwe Britse quarantainevoorschriften

Op maandag 8 juni begint het VK een quarantaineperiode van twee weken af te dwingen voor mensen die in het land aankomen, inclusief Britse burgers. Dus wat betekent deze ongekende maatregel voor vrachtwagenchauffeurs?

Om ervoor te zorgen dat de aanvoer van goederen niet wordt verstoord, geldt gelukkig geen quarantaine voor vrachtwagenchauffeurs. Terwijl de meeste andere reizigers die in de Britse havens aankomen 14 dagen lang zichzelf moeten isoleren of boetes tot £ 1.000 krijgen, worden wegvervoer en vrachtvervoer als essentiële activiteiten beschouwd  en zijn ze vrijgesteld. 

Dus hoe lang zal al deze onrust duren? De quarantaineperiode van het VK wordt na drie weken herzien en het is nog niet bekend of deze zal worden verlengd. 

VK Covid-begeleiding

Om het reizen per vrachtwagen te helpen voortzetten, heeft de Britse regering voor de vrachtvervoersector en aanverwante sectoren Covid-reisadvies gegeven

Het herinnerde de veerbootmaatschappijen aan de noodzaak van sociale afstand, met name voor de slaapgelegenheid, en het heeft de Eurotunnel opgeroepen om de juiste gezondheids- en veiligheidsmaatregelen op de terminals en op de Le Shuttle-diensten te nemen.

En de Health and Safety Executive (HSE) heeft er nogmaals op gewezen dat bedrijfsruimten die door vrachtwagenchauffeurs worden bezocht als onderdeel van hun werk, toilet- en handwasvoorzieningen moeten laten gebruiken – zowel om welzijnsredenen als om de verspreiding van het virus te beperken. 

Europese reisgids voor Covid

Maar hoewel de nieuwe quarantainewetten van het VK geen gevolgen voor vrachtwagenchauffeurs mogen hebben, hoe zit het dan met reizen door de rest van Europa? Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland en Spanje hebben allemaal bepaalde toegangsbeperkingen aan reizigers opgelegd, terwijl andere landen temperatuurcontroles of Coronavirus-tests uitvoeren.

Nogmaals, het wegvervoer en andere essentiële werknemers zijn meestal – maar niet altijd – van deze voorwaarden vrijgesteld. Het is essentieel dat je voordat je vertrekt de nieuwste richtlijnen controleert, vooral omdat de regels op korte termijn kunnen veranderen.

Op de pagina’s met buitenlandse reisadviezen van de Britse regering kun je elk land bekijken dat je van plan bent om te bezoeken, terwijl de International Road Transport Union (IRU) up-to-date advies voor vrachtwagenchauffeurs biedt. 

Wat zijn jouw ervaringen met het besturen van vrachtwagens door Europa tijdens de Covid-19-pandemie?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>