Share This Post

Nieuws

Vrachtwagenchauffeurs worden geweigerd om hun handen te wassen

Vrachtwagenchauffeurs worden geweigerd om hun handen te wassen

Vrachtwagenchauffeurs in het VK krijgen te horen dat ze geen toilet- en faciliteiten om hun handen te wassen mogen gebruiken op hubs die grote Britse bedrijven bedienen. In een tijd waarin ons wordt verteld om onze handen vaker en langer te wassen, lijkt dit onzinnig.

Een brief van Public Health England (PHE) is nu beschikbaar gesteld voor chauffeurs om te tonen wanneer hen de toegang tot deze faciliteiten wordt ontzegd.

Er zijn ook beelden verspreid van chauffeurs die wordt verteld dat ze in de wachtkamers van chauffeurs moeten zitten in plaats van in hun cabines te mogen wachten.

Directeur van de Road Haulage Association Rod McKenzie zei: “Dit gedrag van distributiecentra is gewoon niet acceptabel. Voorkomen dat chauffeurs toiletten gebruiken, is illegaal.

“Voorkomen dat ze tijdens een internationale pandemie toegang krijgen tot hygiënevoorzieningen is absurd.”

Een chauffeur lichtte zijn ervaring toe en zei: “Ik vroeg of ik als chauffeur nog steeds in de zogenaamde chauffeursrustkamer moest zitten… omringd door andere chauffeurs die zitten te hoesten en te sputteren… en ik kreeg te horen dat ja dat moest… je mag niet in je cabine wachten vanwege gezondheids- en veiligheidsvoorschriften.”

Terwijl er een foto is van een bericht dat aan de deur van een toilet was vastgemaakt, waarop stond: “Chauffeurs. Gezien de huidige zorgen over het coronavirus en het welzijn van onze medewerkers moeten we u het gebruik van het toilet weigeren. Dank u voor uw medewerking. Het management.”

We zouden elkaar in deze moeilijke tijden moeten helpen.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>