Share This Post

Nieuws / Uncategorised

Vrachtwagenchauffeurs nemen aanstoot met de extra fietsers op de weg

Vrachtwagenchauffeurs nemen aanstoot met de extra fietsers op de weg

Laten we even over fietsers praten. Sommige vrachtwagenchauffeurs hebben gemeld dat ze er nu meer op de weg zien, omdat mensen naar manieren zoeken  om het openbaar vervoer te vermijden en wat beweging te krijgen. Maar dit veroorzaakt op zichzelf enkele veiligheidsproblemen.

Het is onwaarschijnlijk dat veel van de nieuwe fietsers, die hun fiets uit de garage hebben gehaald, eerder op de wegen hebben gereden – of het al een lange tijd niet hebben gedaan.

Woordvoerder van verkeersveiligheid John Siddle sprak tegenover Lincolnshire Live zijn bezorgdheid uit over het gebrek aan veiligheidskleding, plus de flagrante schending van de regels door sommige fietsers door in groepen te rijden.

Hij sprak ook over de veiligheidsproblemen als gevolg van een gebrek aan verkeer op de wegen, dat in combinatie met “langzaam rijdende fietsers” een enorm risico vormde.

Met maar liefst 60% minder verkeer op de provinciale wegen, rijden sommige automobilisten te hard, waardoor andere weggebruikers gevaar lopen, stelde Siddle voor.

‘Omdat er niet veel op de wegen is, kunnen mensen aanzienlijke afstanden afleggen voordat ze weer andere voertuigen zien’, zei hij. “Er is niet de gebruikelijke stimulus of gevaren en snelheden worden steeds sneller.

“Een deel van veilig rijden is dat je stimuli om je heen hebt waardoor je reageert, bijvoorbeeld van andere bestuurders, en dat is er niet.”

Een gebrek aan prikkels, in combinatie met belangrijke werknemers die lange, stressvolle diensten moeten doorwerken, is voor de verkeersveiligheid geen goede combinatie.

Lincolnshire Live sprak ook met een vrachtwagenchauffeur, die zei dat hij ‘zeer bezorgd’ was over wat hij op de wegen ziet.

De chauffeur, die anoniem wilde blijven, zei: “Sommigen houden zich aan de wet en zijn beleefd en gaan aan de kant om ons veilig te laten passeren en dan zijn er de Tour de France-wannabes die in groepen van twee en drie rijden – geen sociale afstand nemen.”

Hij legde uit dat vrachtwagens geen snelle manoeuvres kunnen uitvoeren, dus als hij fietsers in een groep in een blinde bocht tegenkomt, dan wordt hij gedwongen om naar de andere kant van de weg te gaan. ‘Ik kan ze geen 2 meter geven als ik inhaal’, benadrukte hij.

Wat vindt je van zijn opmerkingen en die van de verkeersveiligheidsexpert? Blijf veilig daar buiten!

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>