Share This Post

Uncategorised

Vrachtwagenchauffeurs en fietsers ruilen van wielen

Vrachtwagenchauffeurs en fietsers ruilen van wielen

Motorbedrijf Ford moedigt vrachtwagenchauffeurs aan om van wielen te wisselen met fietsers als onderdeel van de campagne ‘Share the Road’.

Het operationeel team van Ford werkte samen met de London Cycling Campaign (LCC) om de WheelSwap VR-ervaring tot leven te brengen, zodat fietsers de mogelijkheid hebben om vanuit het perspectief van een vrachtwagenchauffeur een rit mee te maken en omgekeerd.

Punten die in het kader van deze oefening werden benadrukt, waren onder meer de visie van een vrachtwagenchauffeur, situaties waarin een fietser niet zichtbaar is voor de bestuurder en vrachtwagens die een ruimte van twee meter achterlaten wanneer ze een fietser passeren. Er werd ook gesproken over wegeninfrastructuur, omdat fietsers vaak meer centraal op de weg rijden om kuilen en deuren te vermijden wanneer er voertuigen geparkeerd staan.

Sprekend over WheelSwap zei Andrew Main, opleider van bestuurders bij het Ford Transport operationeel team en DVSA-instructeur: “Een verandering van perspectief was zeker inzichtelijk.”

Hij vervolgde: “Een beter begrip van de redenen achter de acties van fietsers is zeer nuttig voor een vrachtwagenchauffeur, omdat we beslissen hoe bepaalde situaties moeten worden benaderd.”

8% van de verkeersdoden in Europa zijn fietsers en de EU doet er alles aan om fietsen over het hele continent veiliger te maken. Programma’s zoals WheelSwap zijn ontworpen om vrachtwagenchauffeurs en fietsers in elkaars schoenen te laten staan en botsingen te voorkomen.

Zou jij het leuk vinden om een dagje van wielen te wisselen met een fietser?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>