Share This Post

Hoofdartikels

Vrachtwagenchauffeur zijn en een dieet gezond hebben

Vrachtwagenchauffeur zijn en een dieet gezond hebben

Er zijn in elke manier van leven veel uitdagingen om een gezonde levensstijl te behouden. Een vrachtwagenchauffeur moet echter in de buurt van de top zitten, vanwege de aard van het werk, de lange uren en onderweg zijn in tegenstelling tot ergens dicht bij huis te zijn.  

En al deze uitdagingen kunnen oplopen. In 2018 heeft Unite the Union gemeld dat de slechte gezondheid van vrachtwagenchauffeurs erg hoog is, met 52.000 werknemers in heel Europa die aan een werkgerelateerde ziekte lijden. Ze komen niet allemaal uitsluitend door het dieet, maar gezond eten kan helpen om veel van deze werkgerelateerde ziekten te verlichten.  

Hoe kun je als moderne vrachtwagenchauffeur gezond blijven? 

  1. Plannen 

Gezond eten kan een uitdaging worden als we ons niet aan een routine houden. Het bijhouden van een voedingsschema en op de juiste momenten eten kan van cruciaal belang zijn om niet te veel te snacken of te veel te eten uit verveling of iets anders. Als je ervoor zorgt dat je vooraf bereide maaltijden of snacks hebt of met regelmatige tussenpozen eet, dan kan je inname op de juiste hoeveelheid blijven. 

2. Snelle snacks 

Soms is snelheid geboden! Als je een snelle snack wilt of snel een maaltijd wilt eten, dan hoeft dat niet noodzakelijkerwijs ‘fast food’ te betekenen. Als je je vrachtwagen met een aantal gezonde snack opties bevoorraad houdt, dan hoef je minder snel iets bij een tankstation te halen.  Het is van essentieel belang om voedsel te hebben dat tijdens het reizen en onder verschillende omstandigheden goed houdbaar is, zoals wat fruit, noten en volkoren crackers. 

3. Vezelrijk voedsel

Vezelrijk voedsel is niet alleen gezond, maar geeft je ook een vol gevoel voor de lange reis die voor je ligt. Ik weet dat salade of bladgroenten soms niet het meest smakelijke lijken, maar ze bevatten een goede dosis vezels, samen met vitamine K, die bij ouderdomsproblemen kan helpen. Andere alternatieven zijn fruit, groenten en volkoren ontbijtgranen. 

4. De goede dingen drinken 

Ik weet dat voor de meesten van ons dit niet het goede spul lijkt, maar water is echt geweldig. Hydratatie is voor ons lichaam essentieel, maar niet voldoende drinken kan ook je alertheid op de weg, je gemoedstoestand en vermoeidheid beïnvloeden. Zorg dat je voldoende water drinkt! 

5. Op planten gebaseerd dieet 

Ik weet het, ik was ook niet overtuigd! Maar het kan gemakkelijker zijn dan sommige mensen denken.  Het kan ook het cholesterol verlagen, je bloeddruk onder controle houden en zelfs ontstekingen van die lange uren in één positie zitten verminderen. Voedsel opties omvatten vegetarische wraps, soepen en noten, maar er zijn veel meer opties dan je in eerste instantie zou denken. 

Er zijn veel manieren waarop je op de weg gezond kunt blijven, maar ook veel uitdagingen waardoor het niet gemakkelijk wordt. Welke uitdagingen heb je gevonden bij het proberen om gezond te eten? 

 

 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>