Share This Post

Nieuws

Vrachtwagenchauffeur voor de rechter voor doodrijden agent

Vrachtwagenchauffeur voor de rechter voor doodrijden agent

Een 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Melissant wordt ervan verdacht dat hij opzettelijk een motoragent heeft doodgereden. De rechtbank van Rotterdam heeft recent een inleidende zitting gehouden. Justitie vermoedt dat de verdachte chauffeur Erwin M. vanuit rancune en woede de motoragent heeft doodgereden. De verdachte is doodslag ten laste gelegd. Mogelijk wordt dit later nog veranderd in moord.

Waalhavenweg

De vrachtwagenchauffeur reed op 7 juli 2021 op de Waalhavenweg in Rotterdam. Motoragent Arno de Korte gaf de verdachte een stopteken. De reden hiervoor was dat de vrachtwagenchauffeur door rood zou zijn gereden. In plaats van te stoppen, reed de chauffeur de agent echter aan en sleurde hem meters mee. Daarna is de verdachte doorgereden zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De agent is overleden aan zijn verwondingen. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er aanwijzingen dat er sprake is van een aanrijding met opzet. De chauffeur is opgepakt door de politie. Hij zit nu vast op verdenking van doodslag en het verlaten van de plaats van het ongeval.

Verkeerspolitie Rotterdam

Het slachtoffer van dit incident was een motoragent van de verkeerspolitie Rotterdam. Zijn dood heeft grote indruk gemaakt op zijn collega’s. Ook korpschef Henk van Essen sprak van een niet te bevatten verlies voor dierbaren, vrienden en collega’s van de eenheid politie Rotterdam.

Betrokken bij eerdere ongevallen

De verdachte chauffeur is al eerder betrokken geweest bij andere ongevallen. In 2015 reed hij ook een motoragent aan. Dit slachtoffer bleef weliswaar in leven, maar raakte door de aanrijding zwaar gewond. Een deel van zijn arm is geamputeerd. De chauffeur kreeg voor zijn rol in dit ongeval een taakstraf van 240 uur opgelegd, plus een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een rijontzegging van 18 maanden. In 2020 was dezelfde vrachtwagenchauffeur alweer betrokken bij een ongeval. Hierbij overleed het slachtoffer, een 79-jarige vrouw. Uit onderzoek bleek echter dat de verdachte geen schuld had aan de dood van deze vrouw. Daarom werd deze zaak geseponeerd.

Share This Post