Share This Post

Nieuws

Vrachtwagenchauffeur verricht heldendaad

Vrachtwagenchauffeur verricht heldendaad

Een Belgische vrachtwagenchauffeur heeft in juni 2021 het leven gered van twee inzittenden van een auto. De auto kwam plotseling stil te staan in de Botlektunnel bij Rotterdam. Door de laagstaande zon was de stilstaande auto vrijwel onzichtbaar voor het andere verkeer. Er was ook geen vluchtstrook waar de automobilist naar kon uitwijken. Het zag er eventjes heel slecht uit voor beide inzittenden die nergens naartoe konden vluchten. De trucker die achter de auto reed, aarzelde echter geen moment en waagde zijn eigen leven door de auto en de inzittenden te beschermen met zijn vrachtwagen.

Botlektunnel

De wagen waar Dominique Swarts en Mika Sluijters in zaten viel opeens stil in de Botlektunnel. Swarts reed op de rechterbaan in de richting van Rotterdam. Bij het binnenrijden van een van de tunnelbuizen hield zijn auto er ineens mee op. Er was op dat moment sprake van een laagstaande zon waardoor het overige verkeer niet goed kon zien wat er in de tunnel gebeurde. De andere verkeersdeelnemers die de tunnel inreden, zagen dus niet dat er een auto tot stilstand was gekomen. In dat deel van de weg is er ook geen vluchtstrook. Swarts en Sluijters zaten als ratten in de val. Ze konden nergens heen.

Belgische vrachtwagenchauffeur

De Belgische vrachtwagenchauffeur Patrick Termarsch zag echter wel wat er gebeurde. Ook zag hij direct in dat de situatie in principe levensgevaarlijk was. Hij ging bij de ingang van de tunnel met zijn vrachtwagen vol in de remmen. Daarna besloot hij om daar te blijven staan. De vrachtwagen fungeerde op die manier als een soort buffer waardoor de stilstaande auto veilig bleef. Dankzij dit alerte optreden van de heldhaftige vrachtwagenchauffeur is waarschijnlijk een dodelijk ongeluk voorkomen.

Heldhaftig

Swarts reisde enige tijd na het incident af naar België om zijn redder te bedanken en hem een cadeau te geven. Zij troffen elkaar op een rustiger en vooral veiliger plek dan midden in de Botlektunnel. Automobilist Swarts en Trucker Termarsch blikten terug op wat er allemaal die dag gebeurd was.

Swarts zei dat hij de trucker als een echte held te beschouwt. Zonder de vrachtwagen waren hij en Sluijters nu waarschijnlijk dood geweest. De bescheiden trucker reageerde hierop dat het helemaal zijn bedoeling niet was geweest om een heldendaad te verrichten. De vrachtwagenchauffeur vertelde dat hij geen moment had getwijfeld. De situatie was zo gevaarlijk geweest dat hij het zijn plicht had gevonden om de jongens in de stilgevallen auto te helpen. Dat hij daarmee zijn eigen leven wellicht in gevaar bracht, daar had hij niet zo aan gedacht. Desalniettemin kreeg Termarsch een cadeau van Swarts, als dank voor zijn heldhaftige optreden.

Share This Post