Share This Post

Nieuws

Vrachtwagenchauffeur doet mee aan verkiezing Miss World Nederland

Vrachtwagenchauffeur doet mee aan verkiezing Miss World Nederland

Vrachtwagenchauffeur Fabienne van de Pol uit Nijkerk is inmiddels een beroemde Nederlander geworden. Dat komt onder meer door het populaire tv-programma ‘Meiden die rijden’. In dit programma is te zien dat Fabienne haar hand er niet voor omdraait om met een ruim achttien meter lange combinatie met aanhanger en 37,7 ton kraan rond te rijden. Wat de meeste mensen echter niet weten, is dat Fabienne ook meedoet aan de verkiezing van Miss World Nederland.

​Vrachtwagenchauffeur

Fabienne had vroeger hele andere plannen voor haar toekomst. Ze deed een opleiding Sport en Beweging. Aanvankelijk zei ze daarom ‘nee’, toen ze gevraagd werd als vrachtwagenchauffeur, maar daar kwam ze later op terug. Ze rondde de opleiding tot chauffeur in korte tijd met succes af. Nu rijdt Fabienne al een jaar met een DAF CF-bakwagen met schamelaanhanger van transportbedrijf WoW (Willem op Wielen). En ze doet dit met veel plezier.

​Meiden die rijden

Haar bekendheid in Nederland heeft Fabienne te danken aan het tv-programma ‘Meiden die rijden’. Daarin is te zien hoe ze schijnbaar moeiteloos haar combinatie bestuurt en met de kraan zware bouwmaterialen laadt en lost. Door haar uitspraak dat ze alles prachtig vindt ‘waar diesel in gaat en rook uitkomt’, heeft ze een grote populariteit verworven in Nederland. Maar Fabienne heeft nog meer in haar mars.

​Miss World verkiezing

Hoewel Fabienne vrachtwagenchauffeur zijn helemaal geweldig vindt, heeft ze nog meer ambities. Zo doet zij mee aan de verkiezing van Miss World Nederland. In mei dit jaar zal Miss Nederland gekozen worden. Miss Nederland mag daarna meedoen aan de Miss World verkiezing. Deelnemers aan de Miss World verkiezing moeten tijdens de wedstrijd iets vertellen over een maatschappelijk onderwerp waar ze zeer mee begaan zijn. Fabienne heeft gekozen voor het onderwerp ‘gendergelijkheid’, omdat ze vindt dat het niet uit mag maken of je een man of een vrouw bent. Dat geldt zeker ook voor de transportsector, die nog steeds gezien wordt als een echte mannenwereld, maar waar je als vrouw prima uit de voeten kan. En als er iemand is die hier een groot voorbeeld van is, dan is het Fabienne zelf.

 

Share This Post