Share This Post

Nieuws / Technologie / Uncategorised

VR markeert gevaren voor dode hoeken

VR markeert gevaren voor dode hoeken

Virtual reality (VR) vindt zijn weg naar vele delen van ons leven – en ook op onze wegen. Een VR-app, ontwikkeld door Highways England, is het bewustzijn van chauffeurs aan het verhogen met betrekking tot de dode hoeken.

Het is gemaakt met chauffeurs in gedachten, ontworpen om het risico te verminderen dat chauffeurs van bedrijfsvoertuigen op lange afstanden betrokken raken bij ongevallen.

De gratis app kan op een smartphone worden gebruikt en wordt bevestigd aan een kartonnen bril. Het stelt chauffeurs in staat om verschillende dodehoek scenario’s op snelwegen en A-wegen te ervaren. De verschillende situaties omvatten: het aanpassen van spiegels, het identificeren van voertuigen in de dode hoeken, inhalen, invoegen op een snelweg vanaf een oprit en bumperkleven.

John Walford, teamleider incident-preventie bij de Highways Agency, zei over de technologie: “We hebben onszelf de langetermijnvisie opgelegd dat niemand schade mag ondervinden tijdens het reizen of werken op onze wegen.”

Hij vervolgde met te zeggen dat Highways Agency “er alles aan doet om botsingen met vrachtwagens te helpen verminderen, omdat ze de neiging hebben om een ​​grotere impact te hebben wanneer ze zich voordoen”.

Hoewel het is ontwikkeld voor commerciële chauffeurs, kan de app andere automobilisten ook een gevoel geven van wat vrachtwagenchauffeurs dagelijks ervaren.

De app was in april te zien op de Commercial Vehicle Show in Birmingham.

Share This Post