Share This Post

Milieu

Volvo start met de serieproductie van zware elektrische trucks

Volvo start met de serieproductie van zware elektrische trucks

Als eerste vrachtwagenfabrikant zal Volvo Trucks binnenkort gaan starten met de serieproductie van zware elektrische trucks van 44 ton. Het gaat om de elektrische versies van de Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX. Met deze drie elektrische trucks in serieproductie komt het totaal van Volvo elektrische trucks op zes. Dat is de grootste elektrische lijn van trucks in de transportindustrie. De zes elektrische Volvo-trucks zijn breed inzetbaar. Van stadsdistributie en afvalverwerking tot regionaal transport en bouwwerkzaamheden. De zware elektrische trucks zullen naar verwachting ongeveer twee derde van de verkoop van Volvo Trucks gaan vertegenwoordigen.

​Transformatie industrie

De transportindustrie maakt een grote transformatie door. Het is nog maar twee jaar geleden dat Volvo met de eerste zware elektrische trucks op de markt kwam. De elektrische trucks zullen niet alleen aan bedrijven in Europa geleverd worden, maar ook aan klanten in Azië, Australië en Latijns-Amerika. Volvo Trucks rekent erop dat de verkochte volumes de komende jaren alleen maar zullen toenemen. Er zijn tot nu toe zo’n 1.000 eenheden zware elektrische Volvo trucks verkocht en meer dan 2.600 elektrische trucks in totaal. De verwachting is dat deze getallen de komende jaren flink zullen groeien.

​Serieproductie zware elektrische trucks

De start van de serieproductie van de nieuwe zware elektrische trucks start in de Tuve-fabriek in Göteborg in Zweden. Naar alle waarschijnlijkheid zal volgend jaar de fabriek in Gent in België ook ingezet gaan worden voor de productie van de zware elektrische trucks. De elektrische trucks worden op dezelfde lijn als de conventionele trucks geproduceerd. De accu’s voor de trucks worden geleverd door de nieuwe accu-assemblagefabriek van Volvo Trucks in Gent.

Share This Post