Share This Post

Technologie

Volvo Group en Samsung werken samen om batterijen voor elektrische vrachtwagens te ontwikkelen

Volvo Group en Samsung werken samen om batterijen voor elektrische vrachtwagens te ontwikkelen

Volvo Group en Samsung hebben hun krachten gebundeld om batterijpakketten voor de elektrische vrachtwagens van Volvo te ontwikkelen.

Volvo Group is op zoek naar manieren om zijn capaciteiten en middelen op het gebied van elektromobiliteit te versterken en hoopt dat de samenwerking daarbij zal helpen. De alliantie zal een batterijpakket specifiek voor de vrachtwagens van Volvo ontwikkelen.

Martin Lundstedt, president en CEO van Volvo Group, verklaarde: “Met elektromobiliteit zullen de toenemende behoeften aan transport op een schonere en stillere manier worden gedaan, wat nieuwe mogelijkheden voor onze klanten en de samenleving als geheel opent.”

Hij ging verder met te zeggen dat de alliantie Volvo zou helpen bij zijn zoektocht naar ‘het meest duurzame transportsysteem ter wereld met fossielvrije alternatieven voor onze bedrijfsvoertuigen’.

Eerder dit jaar werden de eerste elektrische vrachtwagens van Volvo aan klanten in Europa geleverd als onderdeel van een proefserie met geselecteerde klanten. De productie van de Volvo FL Electric- en FE Electric-trucks voor de Europese markt start later dit jaar met een beperkte productierun.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>