Share This Post

Nieuws / Uncategorised

Vervoerders moeten hun wagenpark stilzetten, omdat het werk opdroogt

Vervoerders moeten hun wagenpark stilzetten, omdat het werk opdroogt

Het is gemakkelijk om aan te nemen dat transportbedrijven momenteel harder dan ooit werken om de toeleveringsketens in beweging te houden – en dat zijn er een aantal inderdaad ook. Maar bijna de helft (46%) van de vrachtwagens in het VK is sinds de uitbraak van het coronavirus van de weg gehaald.

Het onderzoek van de Road Haulage Association (RHA) schetst een verontrustend beeld voor de industrie – en het orgaan waarschuwt dat de Britse toeleveringsketen van voedsel en medicijnen een “crisispunt” zou kunnen bereiken als bedrijven niet meer overheidssteun krijgen.

Er bestaat angst dat vervoerders ten onder zouden kunnen gaan als ze gedwongen worden om hun contante middelen te gebruiken om personeel en andere overheadkosten te betalen, terwijl hun voertuigen geparkeerd staan.

Richard Burnett, RHA-directeur, legt uit waarom transportbedrijven ertegen zijn terwijl ze tijdens de crisis proberen het hoofd boven water te houden.

“Een gemiddelde vervoerder zal misschien een marge van 2% halen, ze hebben een cashflow van twee tot drie weken binnen hun bedrijf”, zei hij.

“We hebben momenteel vervoerders die hun personeel niet eens verlof kunnen geven, omdat ze onvoldoende geld hebben om die werknemers te betalen.”

Hij riep de Britse regering op om “meer radicale financiële steun” te verlenen en beweerde dat het leenstelsel “op dit moment gewoon niet werkt”.

Aangezien de belangrijkste inkomsten voor veel onafhankelijke transportbedrijven het leveren van apparatuur voor evenementen zijn, hebben velen het moeilijk om het hoofd boven water te houden, omdat alle grote bijeenkomsten zijn geannuleerd vanwege de sluiting van het VK, aldus de RHA.

Burnett benadrukte een grote vervoerder die geen andere keuze had dan zijn wagenpark van 170 voertuigen van de weg te halen “met alle inkomsten die in één klap waren verdwenen”. Chauffeurs hebben te horen gekregen dat ze gedurende ten minste twee tot drie maanden geen werk hoeven te verwachten.

Niet alleen is er een bron van zorg voor de transportsector, supply chain-problemen zijn in het hele land voelbaar, waarschuwt hij.

Hij beweert dat het containervolume uit China de afgelopen twee maanden met 70 tot 80% is gedaald, wat tot problemen leidt met de stroom van grondstoffen, retailproducten en voedsel uit heel Europa.

Ten slotte riep Burnett op om de chauffeurs die nog steeds bezig zijn met het leveren van voedsel en medicijnen meer krediet en steun te geven. “Ze worden als vanzelfsprekend beschouwd en dat is al jaren zo”, benadrukte hij.

Het gebrek aan erkenning proberen we aan te pakken met onze #LoveLogistics-campagne. We willen het respect en de steun tonen die deze essentiële werknemers verdienen, niet alleen in deze moeilijke tijden, maar altijd. 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>