Share This Post

Hoofdartikels / Nieuws / Technologie / Uncategorised

Verkeersborden voor het detecteren van een mobiel geïntroduceerd in het VK

Verkeersborden voor het detecteren van een mobiel geïntroduceerd in het VK

[icegram campaigns=”655″]
Het VK heeft verkeersborden geïntroduceerd die elektronisch detecteren of een bestuurder een mobiele telefoon achter het stuur gebruikt. De borden gaan knipperen met een afbeelding van een mobiel met een lijn er doorheen om bestuurders eraan te herinneren hun telefoons niet te gebruiken tijdens het rijden.

Een scanner pikt radiosignalen op die door telefoons worden verzonden als iemand belt en activeert het waarschuwingsteken verder op de weg. De scanner kan onderscheid maken tussen radio- en Bluetooth-signalen en activeert het teken niet als een bestuurder belt via een Bluetooth handsfree verbinding.

Ze zullen echter geen mobiele gegevensverbindingen detecteren, wat betekent dat bestuurders die internetdiensten gebruiken, onopgemerkt zullen kunnen passeren.

Omdat deze borden geen nummerborden kunnen identificeren of boetes kunnen afgeven, zijn ze ontworpen om alleen als afschrikmiddel te fungeren. De verzamelde gegevens worden echter doorgegeven aan de politie om het telefoongebruik van bestuurders te melden, zodat deze in de toekomst aangepakt kunnen worden.

Nieuwe wetten die vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk zijn ingevoerd, bepalen dat iedereen die een mobiel gebruikt tijdens het rijden en betrapt wordt door de politie, een boete van £ 200 moet krijgen en zes punten op hun rijbewijs.

Het bericht is simpel: gebruik je telefoon niet achter het stuur. En hoe meer automobilisten zich aan die regel houden – in het VK en daarbuiten – hoe beter.

Share This Post