Share This Post

EU

Verbod op vrachtwagenchauffeurs in Polen

Verbod op vrachtwagenchauffeurs in Polen

De Filipijnse ambassade heeft opnieuw aangedrongen op een verbod op het inzetten van Filipijnen voor werk in de Poolse wegtransportsector.

Er heerst bezorgdheid over de arbeidsomstandigheden van Filipijnen, die in heel Europa als vrachtwagenchauffeur werkzaam zijn. In november vorig jaar moesten 40 Filipijnse vrachtwagenchauffeurs in Duitsland en Polen door de Filipijnse overheid uit slechte arbeidsomstandigheden worden gered. Daarvoor waren er in Denemarken 22 Filipijnse chauffeurs gevonden die in ondermaatse omstandigheden woonden.

Deze chauffeurs worden het slachtoffer van onethische wervingsbureaus die buitensporige kosten in rekening brengen en profiteren van mensen die graag werk willen vinden. Polen is een bestemming zonder plaatsingskosten, dus bezoekers van buiten de EU kunnen er meestal tot drie jaar blijven. Corrupte recruiters exploiteren echter sommige werknemers uit het buitenland.

Het Departement voor Buitenlandse Zaken (DFA) heeft opgeroepen tot opschorting van Filipijnen die als vrachtwagenchauffeur in Europa werken.

Polen heeft naar de Filipijnen gekeken om het tekort aan vrachtwagenchauffeurs te helpen verminderen, maar veel van deze werknemers worden geconfronteerd met slechte huisvesting, geen overuren en geen medische bijstand.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>