Share This Post

Nieuws

Veiligste Chauffeur van 2022

Veiligste Chauffeur van 2022

De NK Veiligste Chauffeur 2022 is dit jaar gewonnen door vrachtwagenchauffeur Jelmer Stoker uit Haskerhorne in Friesland. Deze jaarlijkse wedstrijd is enige tijd geleden gehouden op het TT Circuit in Assen. Van de twintig finalisten die meededen aan deze NK won Jelger Miedema uit Kreileroord de tweede plaats en Danny Henskens uit Berghem de derde plaats. Er waren nog meer prijzen te winnen die dag. Een van deze prijzen was de TVM Award Ridder 2022.

NK Veiligste Chauffeur 2022

Na vijf opdrachten waren er nog slechts drie finalisten over. De jury van de NK Veiligste Chauffeur 2022 was er snel uit wie de winnaar van het NK zou worden. Tijdens de laatste opdracht waren zowel behendigheid als veiligheid van belang bij het uitvoeren. Volgens de jury was Jelmer Stoker zich de hele tijd  zeer bewust van zijn omgeving, bleef hij altijd heel rustig en voerde hij alle opdrachten perfect uit. Hij won daarom de titel met grote voorsprong. Jelmer zelf was zeer verrast door het behalen van de titel. Hij vond het een grote eer.

TVM Awards

Het NK Veiligste Chauffeur is onderdeel van de TVM Awards. Deze prijzen horen bij het veiligheidsprogramma van TVM verzekeringen. Het doel van de TVM Awards is om meer bewustwording voor veilig rijgedrag te krijgen. Michel Verwoest, de CEO van TVM verzekeringen, reikte de TVM Award NK Veiligste Chauffeur 2022 uit aan Jelmer Stoker. Daarnaast waren er nog zes andere TVM Awards die uitgereikt werden. Een daarvan was de TVM Award Ridder 2022. Deze prijs werd uitgereikt aan vrachtwagenchauffeur Kevin van der Velde uit Damwoude. Hij kreeg de prijs omdat hij een slachtoffer van een verkeersongeval op de snelweg hielp door hem te beschermen met zijn vrachtwagen. Hij parkeerde zijn truck dwars over rijbaan op de A32. Door deze actie voorkwam hij waarschijnlijk een heleboel ellende.

Share This Post