Share This Post

Gezondheid / Hoofdartikels / Uncategorised

Vechten tegen het stigma rond depressie in het vrachtvervoer

Vechten tegen het stigma rond depressie in het vrachtvervoer

Hier is een ontnuchterend feit voor je: het vrachtvervoer is de achtste hoogste bezigheid waarbij men hoogstwaarschijnlijk zelfmoord pleegt.

Zeggen dat het niet gemakkelijk is om te lezen is een understatement, maar het is een gesprek dat we moeten hebben.

Veel vrachtwagenchauffeurs zullen iemand kennen die aan een depressie lijdt – velen zullen de gevolgen ervan zelf hebben ervaren. Weinig vrachtwagenchauffeurs zijn echter bereid om erover te praten en hun ervaringen te delen. Voor velen wordt depressie als onmannelijk beschouwd, iets wat kan worden overwonnen als je er zelf in geloofd.

Dat kan niet verder zijn van de waarheid.

Maar hoewel veel vrachtwagenchauffeurs terughoudend zijn om hulp te zoeken, zijn ze misschien eerder geneigd om een Facebook-pagina te bezoeken die zich met het probleem bezighoudt.

Truckers For Truckers (Fight Against Depression And Suicide) is gemaakt door veteraan-vrachtwagenchauffeur Michael Suson. Een gesloten Facebookgroep, ontworpen om vrachtwagenchauffeurs en hun gezinnen een platform te bieden om met anderen te communiceren die door een depressie zijn getroffen.

De groep heeft bijna 3.200 leden – die allemaal huidige of voormalige vrachtwagenchauffeurs zijn, of echtgenoten of familieleden van vrachtwagenchauffeurs. Berichten zijn vaak van individuen die graag anderen willen bereiken en hun ervaringen willen delen. Het is een veilige omgeving en een plaats waar advies en ondersteuning kan worden aangeboden en ontvangen..

Er is veel gedaan om het stigma rond de geestelijke gezondheid te doorbreken – maar er is nog een lange weg te gaan.

Share This Post

1 Comment

  1. Depressie is menselijk de mijne veroorzaakt door zware uren oververmoeidheid en het niet verwerken van ernstig ongevallen met zwaar gewonden daarna ook nog bedrogen door mijn vennoten. Psychische hulp gehad met na 1 jaar de mededeling dat het jaren duren gaat.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>