Share This Post

Nieuws

Uber Freight vervolgt zijn reis naar Europa

Uber Freight vervolgt zijn reis naar Europa

Uber lanceert een vrachtplatform in Duitsland in de race om een aandeel in de Europese transportmarkt van € 350 miljard te krijgen.

Duitsland wordt de tweede markt van Uber Freight die in Europa live gaat. Het werd voor het eerst in Nederland gelanceerd. Volgens Reuters plant het bedrijf verdere uitbreiding zodra de activiteiten in Duitsland goed verlopen.

Niet iedereen staat echter open voor de vorderingen van Uber. Toen Uber probeerde zijn ride-hailing diensten in Duitsland te vestigen, kreeg het tegenstand van taxibedrijven, politici en de rechtbanken. Deze keer heeft het bedrijf een andere aanpak gekozen door zijn vrachtdienst te lanceren en met Duitse functionarissen en leden van de industrie te overleggen om eerst steun te winnen.

Uber Freight zal met lokale spelers concurreren zoals het in Berlijn gevestigde startup sennder.

Vrachtplatformen willen een industrie digitaliseren die lege vrachtwagens ziet voor 21% van de afstand die ze afleggen. In de VS verbindt Uber Freight 48 staten met een omzet van meer dan $ 125 miljoen per kwartaal.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>