Share This Post

Uncategorised

Uber: De banen van chauffeurs zouden veilig moeten zijn

Uber: De banen van chauffeurs zouden veilig moeten zijn

Uber heeft niet de beste reputatie. Vijf jaar geleden zette het de taxiwereld op z’n kop en het werkt nu aan zelfrijdende technologie en systemen die de vracht op elkaar afstemmen.

In een recente blogpost zei het bedrijf echter dat ze niet verwachten dat de banen van vrachtwagenchauffeurs op een negatieve wijze beïnvloedt zullen worden door de aanwezigheid van autonome vrachtwagens

Het bedrijf zegt dat er een verandering zal plaatsvinden binnen de beschikbare banen. De focus zal meer op korte afstanden komen te liggen, in plaats van lange afstanden. “We verwachten dat zo’n 1 miljoen banen van lange afstanden naar korte afstanden zullen verschuiven”, schreef het bedrijf in het blog.

“Daarnaast zullen er ongeveer 400.000 nieuwe vrachtvervoer openingen ontstaan omdat er aan een hogere vraag voldaan moet worden”. Het gaat hier dus om de vraag naar lokaal vrachtvervoer.

Volgens Uber is de autonome technologie beter geschikt voor lange afstandsreizen. Leveringen in stedelijke gebieden en het reizen van en naar overstappunten “zal voor een lange tijd moeilijk te evenaren zijn voor zelfrijdende vrachtwagens”.

Uber voorspelt ook dat vrachtwagenchauffeurs uiteindelijk niet meer per mijl betaald zullen worden, maar per uur. Uber hoopt dat ze ‘chauffeurs meer controle kunnen geven over hun dagelijkse levens”.

Om de impact van autonome technologie op de vrachtvervoer industrie te kunnen beoordelen heeft Uber negen scenario’s gecreëerd. Bij alle scenario’s kwam de nadruk op lokaal vrachtvervoer te liggen.

Dankzij de korte afstanden die afgelegd moeten worden kunnen mensen meer tijd thuis doorbrengen en hun inkomen zal ook meer consistent zijn, maar ik weet niet zeker of dat het volledige verhaal is. Autonome lange afstandsreizen vereisen (in de nabije toekomst tenminste) nog steeds minimaal één chauffeur in de vrachtwagen. Wie zegt dat chauffeurs niet gedwongen zullen worden om een doorlopende dienst van 24 uur te draaien omdat ze ‘alleen’ maar achterin in de cabine zitten?

Wanneer we naar het trackrecord van Uber kijken is het misschien maar beter om alles wat ze zeggen met een korreltje zout te nemen.

Wat is jouw kijk hierop? Denk je dat er banen op het spel staan?

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>