Share This Post

Hoofdartikels / Rijden & Logistiek / Technologie / Uncategorised

Uber annuleert het zelfrijdende vrachtwagenprogramma

Uber annuleert het zelfrijdende vrachtwagenprogramma

Er was een grote hype over het zelfrijdende vrachtwagenprogramma dat Uber verwierf toen het de startup Otto in 2016 kocht.

Twee jaar vooruitspoelend en het bedrijf heeft aangekondigd dat het het programma beëindigt. De vrachtindustrie rolt met zijn ogen met een collectief “Ik heb het je gezegd”…

Volgens een vertegenwoordiger van Uber heeft het bedrijf besloten dat de ontwikkeling van zelfrijdende vrachtwagens niet nodig is in de strijd om concurrerend te blijven in de logistiek van vrachten.

Uber Freight, de app die vervoerders met verladers koppelt, wordt echter niet beïnvloed.
Eric Meyhofer, hoofd van de Advanced Technologies Group van Uber, zei: “We hebben besloten om de ontwikkeling van ons zelfrijdende vrachtwagenprogramma stop te zetten en uitsluitend met auto’s verder te gaan.”

Uber heeft onlangs zijn zelfrijdende auto-programma opnieuw opgestart dat in de wacht werd gezet nadat een van zijn testvoertuigen eerder dit jaar een vrouw in Arizona had getroffen en gedood. Deze nieuwe ronde van testvoertuigen heeft een mens aan het stuur.

De chauffeurs achter het stuur van ALLE voertuigen houden, is naar mijn mening absoluut de weg naar voren. En ik weet dat ik daar niet alleen in ben.

Share This Post