Share This Post

Hoofdartikels

Tweederde van de chauffeurs weet wanneer ze de limiet overschrijden

Tweederde van de chauffeurs weet wanneer ze de limiet overschrijden

Uit recent onderzoek is gebleken dat bijna tweederde van de bestuurders beweert dat ze weten wanneer ze de limiet overschrijden.

Volgens de National Attitudes Survey zei 59% van de mensen dat ze weten hoe ze onder de wettelijke limiet moeten blijven om te rijden. Dit druist echter in tegen een andere bevinding in het onderzoek die aantoonde dat 81% het ermee eens was dat mensen niet zouden moeten rijden als ze maar een beetje alcohol op hadden.

Er lijkt een serieuze dubbele standaard te zijn in de houding ten opzichte van drinken en rijden.

Slechts 15% van de ondervraagden zei dat ze erop vertrouwen dat andere mensen weten wanneer ze de limiet overschrijden.

Uit cijfers van het Department of Transport blijkt dat het aantal chauffeurs dat met een drankje op betrokken was bij een ongeval in het VK sinds 2005 met 43% was gedaald.

Over de bevindingen gesproken, zei Edmund King, directeur van AA Charitable Trust: “De boodschap is simpel – als je gaat rijden, drink dan niet en als je gaat drinken, rijd dan niet.”

Laten we hopen dat die boodschap luid en duidelijk wordt gehoord.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>