Share This Post

Nieuws

Tuinen platgereden door vrachtwagen

Tuinen platgereden door vrachtwagen

De Zandlaan in Bennebroek is een zeer smal straatje waar grote vrachtwagens met geen mogelijkheid in passen. Zeker niet omdat er in het straatje ook een bocht van zo’n 45 graden gemaakt moet worden. Desalniettemin reed recentelijk een vrachtwagen blijkbaar nietsvermoedend dit lieflijke straatje in om vervolgens twee tuinen volkomen aan gort te rijden. De bewoners zijn uiteraard flink geschrokken, maar ze zijn niet verbaasd. Dit is namelijk niet de eerste keer dat een vrachtwagen per ongeluk in dit straatje terecht komt en flinke schade aanricht.

​Schade en schrik

Antiek hekwerk dat omver gereden is en planten en bomen die geheel ontworteld zijn. Een dertig jaar oude Leilinde is ook zwaar beschadigd. Dat is de voorlopige optelsom van de schade in twee voortuinen van de Zandlaan. De chauffeur van de vrachtwagen kwam uit Bulgarije. Hij was zeer waarschijnlijk geheel per ongeluk op de Zandlaan beland. Helaas gebeurt dat wel vaker. Blijkbaar stuurt de navigatie van de vrachtwagens de chauffeurs over het smalle weggetje, op weg naar een tuincentrum in de buurt.

Achttien keer raak

Voor een bewoner van de Zandlaan was het de achttiende keer dat zijn tuin door een vrachtwagen werd verwoest. De bewoners van de Zandland hebben geprobeerd om met reflecterende palen hun voortuinen te beschermen. Helaas heeft dit geen enkel effect gehad. De vrachtwagen heeft ze niet gezien of zag bij het nemen van de bocht geen andere mogelijkheid dan dwars door de tuinen te rijden.

Gemeenten Bloemendaal en Hillegom

Dit probleem is dus al jaren bekend, maar er is tot nu toe niets aan gedaan. Dat komt mede omdat de Zandlaan precies op de grens tussen de gemeenten Bloemendaal en Hillegom ligt. Beide gemeenten voelen zich blijkbaar niet verantwoordelijk voor het zoeken naar een oplossing. Uiteraard betreurt iedereen het voorval, maar daarmee is het probleem nog altijd niet opgelost.

Verkeersbord

Volgens de bewoners is er een duidelijke oplossing voor het probleem. Maak de Zandlaan verboden voor vrachtwagens. Die kunnen immers hun bestemming heel goed, zelfs beter, via een ander route bereiken. Dit lijkt de beste manier om vrachtwagenchauffeurs die nu nog onbedoeld en dankzij hun navigatie in dit kleine straatje terecht komen, tegen te houden. Tot nu toe hebben de gemeenten die een dergelijk verkeersbord eenvoudig zouden kunnen plaatsen dat echter helaas nog niet gedaan.

 

Share This Post