Share This Post

Vrachtwagens

Truckstar Festival 2022

Truckstar Festival 2022

Dit jaar zal er, als alles meezit, weer een Truckstar Festival plaatsvinden. Uiteraard blijft dit afhankelijk van de eventuele coronamaatregelen. Maar zoals het er nu uitziet zal op 30 en 31 juli 2022 het 40e Truckstar Festival plaatsvinden op het TT Circuit van Assen. Met ruim 2.200 vrachtwagens en zo’n 57.000 bezoekers is het Truckstar Festival het grootste, maar vooral ook het leukste feest voor de transportsector.

Corona gooide roet in het eten

Afgelopen tijd kon het Truckstar Festival, net zoals andere evenementen, door de pandemie niet doorgaan. Dat was een tegenvaller voor veel mensen, aangezien het festival juist bedoeld is om even alles te vergeten en gewoon te genieten van de aanwezige trucks. Er is overdag een gevarieerd programma voor de hoofdtribune, diverse shows op het binnenterrein en ‘s avonds is er een gezellig feest.

​Bijzondere trucks te zien

Tijdens het Truckstar Festival zijn er volop trucks te zien. Op vrijdagmorgen start het binnenrijden van bijzondere trucks uit de speciale categorieën en van de trucks die langs de baan komen te staan. Dit binnenrijden is al een spektakel op zich. Als na het binnenrijden en inparkeren alle 2.200 trucks op hun plek staan, samen met de bijbehorende zaken zoals bankstellen, barbecues, biertaps en zwembaden, is het feest eigenlijk al begonnen.

​TT Circuit Assen

Op zaterdag en zondag is op het rechte eind van het TT Circuit de hele dag show en spektakel te zien. Er zijn vaste onderdelen zoals de races en op zondag is altijd de bekendmaking van de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland.

​Inschrijven met je eigen vrachtwagen

Het is mogelijk om met je eigen vrachtwagen naar het Truckstar Festival te gaan en een plek langs de baan te krijgen of bij de bijzondere vrachtwagens op de paddock te staan. Je kunt je daarvoor inschrijven. Deze inschrijving sluit maandag 31 januari. Ieder jaar zijn er echter meer aanmeldingen dan er plaats is. Er moet dus geloot worden. Uiterlijk 1 april krijg je bericht of je wel of niet ingeloot bent.

De kaartverkoop voor dit evenement is nog niet van start gegaan. Voor meer informatie kun je terecht op de site van Truckstar Festival.

Share This Post