Share This Post

Hoofdartikels / Vrachtwagens

Truck or treat: 3 van de meest angstaanjagende verhalen over spookvrachtwagens

Truck or treat: 3 van de meest angstaanjagende verhalen over spookvrachtwagens

[icegram campaigns=”655″]

Als het gaat om spookverhalen, dan zijn we altijd in voor een flinke dosis koude rillingen, vooral als het gaat om vrachtwagens en spookachtige wegen. Met Halloween voor de deur, dachten we dat het misschien interessant zou zijn om wat bloedstollende en beangstigende horrorverhalen over vrachtwagens te delen.

  1. Spook vrachtwagens

“Ik woon op het platteland, maar niet zoals in de diepe bossen of iets dergelijks; we hebben buren die in de buurt wonen, hoewel er op ongeveer 1,5 km afstand een begraafplaats is. Ongeveer zes of zeven jaar geleden besloot ik om op mijn fiets te gaan rijden om te trainen, net bij de ingang van het kerkhof en weer terug.

Op een vroege avond zag ik deze geheel groen en wit gestreepte vrachtwagen, en er was een knappe jonge kerel die ermee reed. Ik hoorde de motor die recht op me afkwam, toen draaide ik me plotseling naar het kerkhof, er vloog aan de achterkant geen stof omhoog of zoiets. Ik trapte zo snel als ik kon op mijn fiets. Ik ben van mijn leven nog nooit zo bang geweest. Het was gewoon zo eng. Ik heb die vrachtwagen toen nooit meer gezien tot 2005.

Mijn zus en ik waren buiten en het was nog niet helemaal donker en we zagen dezelfde vrachtwagen de weg afkomen. Hij bereikte het huis van mijn moeder en verdween. We bleven wachten en wachten, maar niets. We waren behoorlijk geschrokken en mijn zus en ik begonnen over spookachtige dingen te praten. Ik vertelde haar over de vorige ontmoeting met de vrachtwagen en toen zagen we het drie avonden achter elkaar. Hij kwam de weg af en verdween.

Nou, tijdens de vierde nacht, zonder de vrachtwagen nog gezien te hebben, besloten we om de vrachtwagen te gaan zoeken. Gelukkig voor ons hebben we hem niet gevonden. Ik heb de vrachtwagen sindsdien niet meer gezien. Ik zal hem waarschijnlijk vanavond wel weer zien, alleen maar omdat ik hem heb genoemd.”

  1. Trucker verschijning

“Mijn adoptiemoeder reed op de weg toen ik hoorde over het verschrikkelijke ongeluk dat midden op de weg om half elf ’s avonds had plaats gevonden. Het verkeer ging van 70 kilometer per uur naar vol in de remmen en er reden twee grote vrachtwagens voor haar en daarvoor reden er drie auto’s. Je kunt je de afloop alleen voorstellen. De vrachtwagens moesten zo snel stoppen dat de aanhanger rondzwaaide en alles op zijn weg vrijmaakte, inclusief de cabine van de vrachtwagen. Gelukkig kon mijn moeder net op tijd stoppen vanwege de slimme afstand die ze had bewaard, zodat ze kon stoppen. Ze rijdt al 20 jaar met een vrachtwagen.

Toen ze bij haar middelgrote vrachtwagen vandaan ging, zag ze een man die twee meter van haar aanhanger stond en ze vroeg zich af hoe een man zo snel bij de aanhanger was gekomen en zonder dat ze hem had gezien. Ze zei dat hij één hand over zijn borst had gekruist, een hand in zijn zak had en dat hij er verward uitzag. Het reddingsteam was onderweg terwijl de politie het ongeluk onderzocht. Een liep naar mijn moeder en vroeg: “Wat is er hier gebeurd?” en terwijl ze hen vertelde wat er was gebeurd, zei ze: “Iemand moet bij die man gaan kijken die achter bij mijn aanhanger staat, hij ziet er erg verward uit, hij kan zo het verkeer inlopen”, en tegen die tijd was hij verdwenen. De agent zei: “Welke man?”. De agent kreeg een gedetailleerde beschrijving tot het gezichtshaar en de schoenen aan toe, toen liep hij voor een moment weg en bij het terugkomen zei hij: “de man die je beschreef is de eigenaar van die vernielde vrachtwagen en is ter plaatse dood gevonden.”

  1. De fantoomman

“Drie jaar geleden werkte ik voor een magazijnbedrijf bij de verzendingen. Het was een koude maandagavond en ik reed, ik begon me erg moe te voelen, maar de bestemming was nog minder dan 1 uur rijden en ik wilde niet aan de kant om te gaan slapen. Ik dacht dat het me zou lukken. Mijn vrachtwagen was het enige voertuig op de weg en ik spoog bijna mijn water uit toen ik een figuur zag die in de verte snel naderde. Ik remde hard en zodra de vrachtwagen langzamer ging rijden, kon ik nauwelijks de kenmerken van de figuur in het midden van de weg onderscheiden. Hij leek in het zwart gekleed te zijn met een soort sjaal om zijn nek en hij had een onnatuurlijk lange nek. Zijn gezicht was echter helemaal wazig. Toen mijn vrachtwagen langzamer ging rijden kwam ik dichter bij deze mysterieuze man, ik vroeg of hij een lift nodig had, maar hij draaide zich naar links en liep het bos in. Ik was zo bang dat ik hard gas gaf en verder ging. Niet lang daarna zag ik een dier de weg oversteken en het bos ingaan, maar toen besefte ik dat het op een persoon leek. Ik werd gek, maar ik had nog maar 40 minuten voor de aflevering. Ik ging aan de kant om te gaan slapen, ik rustte minder dan een uur, toen iets me wakker maakte en mijn intuïtie me zei om de vrachtwagen rustplaats te verlaten en terug de weg op te gaan, maar zodra ik de motor startte, stond er een man voor de vrachtwagen. Dezelfde man, met de zwarte sjaal en de lange nek. Nu kon ik zijn gezicht veel duidelijker zien, hij had een hele witte glimlach en zijn ogen stonden wijd open en keken me aan. Ik trok op en begon opnieuw te rijden. Ik wist niet wat ik moest denken. Ik stopte die nacht niet meer tot ik mijn bestemming bereikte. Ik heb die man nooit meer gezien.”

 

En jij? Heb je ooit iets soortgelijks meegemaakt? Zo ja, laat het ons dan weten…

 

 

Share This Post