Share This Post

Nieuws / Technologie / Uncategorised / Vrachtwagens

Toppresteerder: IVECO Stralis NP 460

Toppresteerder: IVECO Stralis NP 460

Het is officieel. De IVECO Stralis NP 460 is de beste vrachtwagen op de markt.

Recente tests die uitgevoerd werden door de Europese vakbladen hebben bevestigd dat wat betreft aardgas energie de Stralis NP de concurrentie voor is.

Er zijn meer dan 3000 Stralis NP’s in meer dan 400 logistieke ondernemers op de belangrijkste transportroutes van Europa. En de vrachtwagens bewijzen dat de Natural Power Liquefied Natural Gas (LNG- in Nederland ook wel vloeibaar aardgas genoemd)-technologie van IVECO een haalbare oplossing is voor duurzaam vrachtvervoer over de weg.

De één soort brandstof, dubbele LNG-tank technologie van de Stralis NP 460 levert het soort prestaties die je van een diesel truck mag verwachten, maar met een aanzienlijk lager brandstofverbruik (tot 15% minder).

Exploitanten die hun vloot willen omzetten naar aardgas hebben de steun van een snelgroeiend LNG-distributienetwerk dat wordt ondersteund door Europese Commissie en overheidsinitiatieven die zijn ontworpen om de opname van aardgas en biomethaan in het vervoer te vergroten. Het netwerk dekt momenteel meer dan 150 tankstations op de belangrijkste Europese trajecten – tegen het einde van het jaar zal dat aantal naar verwachting meer dan 300 zijn.

Dus, is dit de weg voorwaarts voor het vrachtvervoer? Hoeveel bedrijven zullen zich bij Perrenot, Vega Trans, DHL Freight en FERCAM aansluiten en veranderen naar aardgas?

Share This Post