Share This Post

Uncategorised

Top Gear presentator koopt een Lamborghini tractor

Top Gear presentator koopt een Lamborghini tractor

Jeremy Clarkson is bekend van het razend populaire autoprogramma Top Gear. Daarin was hij samen met zijn co-presentatoren Richard Hammond en James May in verschillende voertuigen te zien. Of het nu om een 3-wielige Reliant Robin ging of om een omgebouwde pickup truck waarmee hij het Kanaal overstak, niets was Clarkson en zijn collega’s te gek.

In Nederland was Top Gear jarenlang op tv te zien, totdat Jeremy Clarkson in 2015 ontslagen werd na een onduidelijk akkefietje tussen hemzelf en een producer van het tv programma. Uit protest tegen zijn ontslag verlieten ook Hammond en May het programma. Met zijn drieën besloten ze voor Amazon te gaan werken. Het programma The Grand Tour werd hun nieuwe versie van Top Gear. De BBC besloot ondertussen een nieuw trio presentatoren aan te trekken voor Top Gear. Dit werd echter daarna nooit meer zo’n succes.

Amazon Prime

Inmiddels is Amazon al enig tijd bezig om via Amazon Prime het Nederlandse publiek voor zich te winnen. Naast concurrenten Netflix en Videoland is dat geen gemakkelijke opgave. Net zoals het Amazon nog altijd niet gelukt is om het in Nederland oppermachtige Bol.com van te troon te stoten als grootste online verkoper, zo zijn de Nederlandse tv kijkers ook niet massaal overgestapt naar deze on-demand aanbieder. Maar daar kan nu misschien verandering in komen, dankzij de nieuwe reality tv-serie met Jeremy Clarkson als boer.

Lamborghini tractor

Na zijn carrière bij Top Gear en The Grand Tour heeft presentator Jeremy Clarkson gekozen voor een nieuwe loopbaan: hij is boer geworden. De nieuwe reality tv-serie gaat over zijn ervaringen als beginnende boer op zijn landgoed in Chadlington bij Oxford. De serie begint gelijk goed. Als eerste koopt hij een nieuwe tractor: een gigantische Lamborghini.

Kaleb, Charlie en Gerald

Aangezien Clarkson absoluut geen verstand heeft van het boerenbedrijf roept hij de hulp in van verschillende mensen. Om te beginnen van Charlie, zijn wat zwaarmoedige agrarisch-financieel adviseur. Daarnaast is er Kaleb, de 21 jaar loonwerker die meer kennis van het boerenwerk in zijn pink heeft, dan Clarkson in zijn hele hoofd. Een glansrol is weggelegd voor Gerald, een lokale inwoner met een dusdanig sterk plaatselijk accent dat Clarkson hem in het geheel niet kan verstaan. Dit alles levert hilarische televisie op.

Miskopen en veel regen

Er gaat in deze serie van alles mis. Meestal omdat Clarkson zonder kennis van zaken aan een project begint. Maar het is niet alleen maar lachen, gieren en brullen. De kijker komt onder andere te weten dat er enorme investeringen nodig zijn om überhaupt als boer te beginnen. Daarnaast loopt Clarkson direct tegen de strenge en vaak zeer bureaucratische EU regels aan, die ook in de UK nog steeds gelden voor het boerenbedrijf. Het onvoorspelbare Britse weer zorgt daarnaast voor regen en droogte op precies de verkeerde momenten. De radeloosheid van Clarkson lijkt in veel gevallen echt en zeker niet gespeeld.

Coronacrisis

Halverwege de tv opnames breekt ook nog eens de coronacrisis uit. Als ‘essentiële werknemer’ mag hij de strenge lockdown in de UK gedeeltelijk naast zich neer leggen. Het leven en het werk op de boerderij gaan door. Uiteindelijk lukt het Clarkson om een boerenwinkel te openen waar hij zijn eigen producten kan aanbieden.

Hoe het nu verder gaat met Clarkson’s Farm is onbekend. Hopelijk komt er een tweede seizoen bij Amazon Prime.

Share This Post