Share This Post

Technologie / Uncategorised / Vrachtwagens

De opkomst van de digitale tachograaf

De opkomst van de digitale tachograaf

Lange wachttijden zijn een plaag voor vrachtvervoer. Tijdens een onderzoek dat werd uitgevoerd door ‘DAT Solutions’ gaf 63% van de ondervraagde ondernemers en vervoerders aan dat chauffeurs langer dan drie uur op het laden of lossen van hun vracht moesten wachten. Ik heb zelfs gehoord dat sommige chauffeurs zes uur hebben moeten wachten en dat moet niet kunnen.

Ondanks het feit dat in veel gevallen de maximale wachttijd 2 uur is voordat er een tegemoetkoming kan worden gevraagd, zegt slechts 3% van de ondervraagden dat ze deze vergoedingen ontvangen hebben voor 90% van hun claims. Hoe je er ook naar kijkt, dat is niet geweldig.

De digitale tachograaf legt een grotere nadruk op wachttijden. Door de diensturen van een chauffeur elektronisch te volgen en vast te leggen kunnen bedrijven kieskeurig zijn wanneer ze een vervoerder kiezen waarmee ze willen samenwerken en daarnaast zullen ze degenen laten vallen die regelmatig voor vertragingen zorgen.

Voor de urenregistratie van chauffeurs ontving de digitale tachograaf gemengde reacties. Sommige ondernemers hebben het gevoel dat ze dankzij deze toestellen niet meer kunnen concurreren binnen een competitieve industrie. Anderen zien de digitale tachograaf als een manier om competitief te blijven door de vervanging van chauffeurs en de jaarlijkse kosten die daarmee gepaard gaan te reduceren.

Eén ding is zeker: de digitale tachograaf heeft de potentie om het leven van chauffeurs te transformeren en ik zal daar ook zeker niet tegen ingaan.

Heeft u zelf ervaring met de digitale tachograaf? Laat het ons weten door onderaan een opmerking achter te laten.

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>